Spor Toto Süper Lig 5. hafta mücadelesinde Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda oynanan ve hakem Hüseyin Göçek'in düdük çaldığı mücadeleden galip ayrılan taraf 3-0'lık skorla Karabükspor oldu.

Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 5 ve 90. dakikalarda Abdou Traore ve 17 dakikada Zeki Yavru (KK) kaydetti. Bu galibiyetle Karabüksport haftayı 3 puanla kapattı ve sezonun ilk galibiyetini aldı ve 4 puana yükseldi. 4 puanda kalan Trabzonspor'un 4 haftalık yenilmezliği ve beraberlik serisi de son bulmuş oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Kardemir Karabükspor, deplasmanda Gaziantepspor'la karşılaşacak, Trabzonspor ise Mersin İdmanyurdu'nu konuk edecek.

İKİ EKİP DE EKSİK
Ev sahibi ekipte sakatlığı bulunan Viola, Trabzonspor'da ise Legia Varşova maçında sol elmacık kemiğinde kırık tespit edilen Papadopoulos ile sol ayak bileğinde ödem belirlenen Constant kadroda yer almadı.

MAÇ GOLLE BAŞLADI
Karabükspor, Abdou Traore'nin golüyle henüz 5. dakikada öne geçti. Sol kanattan kazanılan taç atışını Karabükspor'da Tanju Kayhan hızlıca Onur Ayık'a doğru oynadı. Onur Ayık, bekletmeden pasını Abdou Traore'ye verdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Abdou Traore, Carl Medjani'den sıyrıldıktan sonra sol çaprazdan çok sert vurdu ve topu kaleci Fatih Öztürk'ün sağından filelerle buluşturdu.

ZEKİ YAVRU HEDEFİ ŞAŞIRDI
Karşılaşmaya golle başlayan Karabükspor, 17. dakikada Zeki Yavru'nun kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkardı. Hakan Özmert'in derinmesine güzel pasında savunmanın arkasında topla buluşan Abdou Traore topla birlikte ceza sahası içine girdi. Abdou Traore, yanında boş durumda bulunan arkadaşı Domi Kumbela'ye pasını çıkardı. Zeki Yavru, Domi Kumbela'dan önce topu penaltı noktası üzerinde uzaklaştırmak istedi ancak ters vuruşla topu kendi kalesine gönderdi.

İKİNCİ YARI SERT BAŞLADI
İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Trabzonspor'da ikinci yarının başlama düdüğüyle birlikte gol arayışları başladı ancak gelmeyen gol oyuncularda hırs yaptı. 49. dakikada topsuz alanda Majeed Waris ile Erdem Özgenç arasında yaşanan tartışma sonrasında hakem Hüseyin Göçek, her iki oyuncuya da sarı kartını çıkardı ve maç az da olsa sakinleşti.

GOL BİR TÜRLÜ GELMEDİ
Deplasmanda ilk yarıyı 2 farkla geride tamamlayan Trabzonspor'da, ikinci yarıda teknik direktör Vahid Halilhodzic'in gol için yaptığı değişikler fayda vermedi. Geçen haftaların önemli isimleri Yusuf ve Cardozo'yu oyuna süren Boşnak çalıştırıcı oyuncularından beklenen performansı elde edemedi

TRAORE PERDEYİ KAPATTI
Maçta baştan sona üstün oynayan Karabükspor'da perdeyi kapatan isim ilk golün de sahibi Traore oldu. 90. dakikada gelişen kontra atakta topu önünde bulan golcü oyuncu sağ çaprazdan çok sert bir şut çıkardı ve Fatih Öztürk'ü mağlup etti. Karabükspor bu golle Trabzonspor'u 3-0 mağlup etmiş oldu.

MAÇTAN AYRINTILAR

MAÇ SONUCU

90' Karabükspor kontra atağında Kumbela, topu ceza alanına kadar taşıyıp pasını Traore'ye verdi. Savunma topa müdahale etse de topu alan Traore boş kaleye hafif sağ çaprazdan sert bir şut gönderdi ve farkı 3'e çıkardı.

90' Ne yazık ki gol! Abdou Razack Traore

88' Kullanılan serbest vuruşta Cardozo'nun doğrudan kaleye göndermek istediği top baraja takıldı.

87' Trabzonspor savunmasından rakip yarı alana yüksek gönderilen topta kafa topu mücadelesinde Mabiala, Sefa'ya faul yaptı.

86' Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ceza alanına ortasında Yatabare topu Cardozo'ya indirmek istedi ama savunma topa müdahale etti.

85' Bu arada Karabükspor'da Onur Ayık bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

84' Karabükspor artık savunma güvenliğini tamamen ön plana çıkarmaya başladı.

83' Karabükspor'da Hakan Özmert'in yerine Musa Çağıran oyunda.

82' Bu arada Trabzonspor'da Yusuf rakibine topsuz bölümde yaptığı faulden dolayı sarı kart gördü.

80' Karabükspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Traore'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

79' Bu kez sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ceza alanına ortasında tam bir karambol yaşandı ama kaleci Abdulaziz topun sahibi oldu.

78' Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Yatabare, sol kanattan son çizgiye kadar inip ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

77' Karabükspor kontra atak fırsatı yakaladı. Topla en son Onur buluştu ama ceza alanı içi sol çaprazından kaleye şutunda top uzak direğin hemen yanından dışarıya gitti.

76' Trabzonspor'un baskısı her geçen dakika artıyor.

75' Bordo mavililer sol kanattan bu kez serbest vuruş kullandı. Yine Yusuf'un ortasında savunma topu karşıladı.

74' Trabzonspor sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Yusuf'un ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Kumbela topu uzaklaştırdı.

73' Sol kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Yusuf'un ceza alanına çok ortasında Cardozo'dan önce topa müdahale eden Mabiala topu kornere gönderdi ve ardından bir sakatlık geçirdi.

72' Trabzonspor'da İshak Doğan'ın yerine Yusuf Erdoğan oyunda.

71' Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ceza alanına ortasında tam bir karambol oluştu ama savunma topu uzaklaştırdı.

70' Trabzonspor'un baskısı yavaş yavaş artmaya başladı ama Karabükspor kaptığı toplarla çok iyi kontra atağa çıkıyor.

68' Orta alanda Kumbela'ya sert bir faul yapan Belkalem sarı kart gördü.

67' Bu kez sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ceza alanına yerden ortasında savunma topu karşıladı.

66' Yine sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında İshak'ın ceza alanına ortasında Karabükspor savunması topu karşıladı.

65' Bu arada Karabükspor kalecisi Abdulaziz Demircan bir sakatlık geçirdi ama tedavisi yapıldı ve oyuna devam edecek.

64' Hızlı gelişen Karabükspor atağında son olarak rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Traore'nin sert şutu kaleci Fatih'te kaldı.

63' Soner, kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanına ortaladı ama savunma topu uzaklaştırdı.

62' Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında İshak, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

61' Topla oynama oranlarında Karabükspor'un Trabzonspor'a karşı %51'e %49 üstünlüğü bulunuyor.

60' Karabükspor 3. gole çok yaklaştı. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Onur'un kaleye vuruşunda kaleci Fatih'ten seken topu Mustafa Akbaş uzaklaştırdı.

59' Gelişen Karabükspor atağında rakip yarı alanın ortalarında Hakan'a faul yapan Mustafa Akbaş sarı kart gördü.

58' Trabzonspor'da Waris Majeed'in yerine Oscar Cardozo oyunda.

58' Bu kez gelişen Trabzonspor atağında sol kanattan ceza alanına giren Waris, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

57' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Aykut'un kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

56' Bir başka Karabükspor atağında Hakan'ın sol çapraza gönderdiği topta Sow topu içeriye çevirmek istedi ama savunma topu kornere gönderdi.

55' Karabükspor sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Traore'nin ortasında Kumbela'nın kafa vuruşunda top yandan az farkla dışarıya gitti.

53' Karşılaşmada ikili mücadeleler oldukça sert geçiyor.

52' Trabzonspor'da Serdar'ın kullandığı kornere kafayı vuran isim Belkalem oldu. Ancak top kaleci Abdulaziz'in üzerine gitti.

51' Trabzonspor sol kanattan Waris'le etkili olma düşüncesinde, Karabükspor defansı dikkatli

50' Erdem ve Waris arasında yaşanan pozisyon sonrası iki oyuncu sarı kart gördü.

49' Trabzonspor, farkı azaltmak için daha baskılı bir oyun anlayışı sürdürüyor ikinci yarının ilk dakikaları itibarıyla

48' Bu arada Karabükspor'da ilk yarının son bölümünde bir sakatlık geçiren Ahmet İlhan Özek oyuna devam edemedi, yerine giren isim Aykut Akgün.

47' Yatabare'nin sol kanattan getirip ortaladığı topa arka direkte Sefa kafayı vurdu. Ancak Karabükspor kalecisi Abdulaaziz başarılı

46' Trabzonspor ikinci yarının ilk dakikasında önemli bir atak geliştirdi

45' İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.

43' Son bölümde tempo biraz daha düşmeye başladı. Karabükspor 2-0'ı koruyup soyunma odasına gitmek istiyor.

42' Karabükspor 3. gole çok yaklaştı. Ahmet İlhan topu sağ kanattan çok iyi taşıyıp ceza alanına ön bölümden giren Kumbela'ya pasını verdi ama Kumbela'nın sert şutu üstten dışarıya gitti.

41' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

40' Etkili gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın pasında İshak topla buluştu ve ceza alanına koşu yapan Waris'e pasını attı ama savunma araya girip topu kornere gönderdi.

39' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede rakibine sert bir faul yapan Zeki, sarı kart gördü.

38' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

37' Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında İshak'ın pasında son çizgide topu alan Sefa'ya savunma müdahale etti ve karar korner.

35' Kullanılan serbest vuruşta İshak'ın ceza alanına ortasında tam bir karambol yaşandı ve ardından Karabüksporlu Erdem'e faul yapıldı.

34' Karabükspor yarı alanının ortalarında hafif sağ çaprazda kafa topu mücadelesinde Mabiala, Yatabare'ye faul yaptı.

33' Konuk ekip Trabzonspor özellikle oyunun son bölümünde biraz daha etkili oynamaya başladı. Karabükspor'un 2-0'ın da verdiği avantajla savunmayı daha sıkı tutuyor.

32' Bu kez sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştıran taraf oldu.

31' Trabzonspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topa Bosingwa'nın vuruşu Kumbela'dan sekip bir kez daha kornere çıktı. Bu pozisyonda Trabzonsporlu oyuncular penaltı bekledi.

30' Mücadele son bölümde yapılan faullerde dolayı çok fazla durmaya başladı.

29' Bu kez Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Yatabare yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

28' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Biosingwa, Sow'a faul yaptı.

27' Trabzonspor özellikle savunma hattında çok fazla sıkıntı yaşıyor.

26' Ev sahibi ekibin Trabzonspor karşısındaki etkili oyunu devam ediyor.

25' Karabükspor etkili geldi. Kumbela, ön bölümden savunma arkasına çok iyi sarktı ama ona gönderilen pasta kalesini zamanında terk eden Fatih topun sahibi oldu.

24' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

23' Sağ kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ceza alanı yan tarafına yükselttiği topu Waris, ceza alanına giren Serdar'a indirdi ama araya giren savunma topu kornere gönderdi.

22' İki oyuncunun da tedavisi tamamlandı ve oyuna devam edecekler.

21' Bu arada orta alanda Onur Ayık ve Zeki Yavru çarpıştı. İki oyuncu da yerden henüz kalkamadı.

19' Trabzonspor, geçen sezondan bu yana deplasmanda oynadığı son 11 maçta kaybetmedi.

18' Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Serdar'ın son çizgi yakınlarından ceza alanına yaptığı ortada top doğrudan dışarıya gitti.

17' Gelişen Karabükspor kontra atağında savunma arkasına sarkan Traore, topu alıp hafif sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve boştaki Kumbela'ya topu çıkardı ama Kumbela'ya vurdurmak istemeyen Zeki Yavru ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.

17' Ne yazık ki gol! Zeki Yavru (kendi kalesine)

16' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Bosingwa, Sow'a faul yaptı. Karabükspor serbest vuruş kullanacak.

15' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Ardından topu yine sağ kanatta alan Serdar'ın orta şut karışımı vuruşunda top herkesi aştı ve dışarıya çıktı.

14' Bu kez sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Zeki'nin pasında son çizgide topla buluşan Waris'in içeriye çevirmek istediği top savunmaya çarpıp kornere gitti.

13' Etkili gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta son çizgi yakınlarında topla buluşan Sefa'nın ceza alanına ortasında savunmada Mabiala topu karşıladı.

12' Kullanılan serbest vuruşta Hakan'ın ceza alanına yaptığı ortada savunma topu karşıladı.

11' Gelişen Karabükspor atağında sol kanatta topla buluşan Kumbela, Belkalem'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

10' Trabzonsporlu İshak Doğan, eski takımı Karabükspor'a karşı mücadele ediyor.

9' Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan sert ortada kaleci Abdulaziz çıkıp topun sahibi oldu.

8' Bu kez gelişen Trabzonspor atağında İshak, pasını taç çizgisine yakın bir noktada bulunan Waris'e göndermek istedi ama İshak'a faul yapıldı.

7' Karabükspor oldukça etkili bir futbol sergiliyor. Yine sol kanattan gelişen atakta Sow, rakibinin üstüne ütüne gitti ama rakibi topu taca gönderdi.

6' Bir başka Karabükspor atağında Mabiala, sol iç koridordan ceza alanına sokuldu ama rakibinden sıyrılamadı.

5' Sol kanattan gelişen Karabükspor atağında Onur'un pasında ceza alanı içinde topla buluşan Traore, iki rakibinden sıyrılıp sol çaprazdan kaleye çok sert bir şut çekti ve top ağlarla buluştu.

5' Ne yazık ki gol ! Abdou Razack Traore

4' Gelişen Trabzonspor atağında rakip savunma arkasına sarkan Serdar'a atılan uzun topta ofsayt bayrağı kalktı.

3' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Kumbela, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

2' Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına koşu yapan İshak'a atılan ara pasında savunma araya girdi.

1' Mücadele Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...

- Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...

Spor Toto Süper Liginin 5. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, sürpriz bir kadro ile sahada..

Kardemir Karabükspor: Abdülaziz-Erdem, Murat, Mabiala, Tanju-Samba Sow, Hakan Özmert-Ahmet İlhan, Traore, Onur Ayık-Kumbela
Trabzonspor: Fatih Öztürk-Bosingwa, Mustafa Akbas, Belkalem, İshak-Medjani, Zeki-Sefa, Serdar, Waris-Yatabare

Yedekler: İbrahim, Musa, Salih, Soner, Mehmet Ekici, Yusuf, Cardozo