61SAAT HABER SERVİSİ - Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut’un Trabzonspor maçında ki seyirci krizi ile ilgili yaptığı açıklamalara Bordo-Mavililerden yanıt geldi.
Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Gökhan Saral, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2010-2011 sezonunda yaşanan Emenike olayını hatırlattı. Saral, “Karabükspor Başkanının açıklamaları büyük talihsizliktir. Başkanımız Muharrem Usta, taraftarımıza sahip çıkmıştır. Gereğini yapmıştır. Karabükspor Başkanı Tankurt’a sorarım, konu TS’a gelince ne bu hassasiyet 2010-2011 yılında FB karşı sakatım diyen Emenike’ye ne yaptınız?” diye sordu.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ:
Karabükspor başkanı Tankurt, KBÜ’de düzenlenen panelde, Trabzonspor ile oynadıkları maçla ilgili ilginç açıklamalar yapmıştı. Tankurt, “Enteresandır Trabzon maçında misafir takıma ayrılan kısım vardı, bu da 667 kişiydi. Bizim seyircimiz yok ayrıca. O gün sabah kulüp müdürü yanıma gelerek, Passolig sürekli bilet satıyor ve müdahale edince bin bilette durdu dedi. Ardın Trabzonspor Başkanı beni arayıp bunu çöz diyor. 667 kişi kontenjan ayırmışım ve yönetmeliğe göre bir kişi fazla alsam bana 100 bin TL ceza kesiliyor. Ben bunu nasıl ödeyeceğim deyince, federasyonla görüşelim bir seferlik kesmesinler diyor. Bu bir seferlik olur mu? Kaç kişi ayrılmışsa o kadar gelir. Üstelik benim de seyircim yok ve bizim için bu dezavantaj. O gün maça kadar çok ciddi gerginlik yaşadık. Hatta Passolig Genel Müdürü'nün bana açtığı telefon çok enteresan, 'Başkan bunu bu seferlik kabul edin. Sezon sonuna kadar biz Passolig olarak sizden alacağımız paralarımı almayalım' diyerek bana rüşvet teklif ediyor. Yönetim sıkıntıları maalesef her yerde var”  ifadelerini kullandı