Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’teki ikincilik kupasının 5 ay aradan sonra dün ellerine geçmesinden dolayı “Maalesef bizi yönetenler bir kupayı verme işini dahi beceremedi” diyerek federasyonu sert dille eleştirdi. 

Kardemir Karabükspor Başkanı Tankut ve Teknik Direktör Igor Tudor, Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda düzenlenen ‘Karabük ve Futbol’ konulu panele katıldı.

“Bizi yönetenler bir kupayı verme işini dahi beceremedi”
Moderatörlüğü KBÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Günay Özbay’ın yaptığı panele 2015-2016 sezonu TFF 1. Lig ikincilik kupası ile katılan Başkan Tankut, kupanın dün ellerine geçtiğini ve ilk kez burada sergilediklerini anlatarak, “Bizim geçen sene son maçımız Göztepe ile idi. Alanya da Giresunspor'la oynuyordu. Bu maçlardan bir hafta önce lider Adanaspor kupasını TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in elinden almıştı. 3 tane kupa var, 3 takım Süper Lig'e çıkıyor. Birini verdiler, ellerinde kalan iki kupanın birini Giresun’a diğerini ise İzmir’e göndermeleri gerekiyordu. Orada hangi takım çıkarsa ona kupayı vermeleri lazımdı. Maç günü TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez’i arayıp kupayı gönderip göndermediklerini sorduğumda bana hangi takımın çıkacağını bilmediklerinden gönderemediklerini söylemişti. Ben de birini verdiniz, elinizde kalan iki kupanın birini Giresun’a diğerini İzmir’e gönderseniz hangisi şampiyon olursa ona verirdiniz dedim. Benim emeği geçen futbolcuların teknik heyetin ve 90 dakika destek veren taraftarımızla o kupayı o gün elimizle havaya kaldırmamız gerekirdi. Maalesef bizi yönetenler bir kupayı verme işini dahi beceremediğinden dolayı kupa dün elimize geçti” dedi.

“Kupayı vermeyi beceremeyen yöneticilerle bunlar çözülmez”
Panelde öğrencilerin Passolig ile ilgili sorularını da cevaplayan Başkan Tankut, Passolig’in amacının futboldaki terörü önlemek olduğunu ancak şu an hala önlenemediğini söyleyerek, “20 kişi hakeme küfür ediyor. Her saniyesine göre biz para ödüyoruz. Yetmedi 5 yada 10 bin kişilik tribün de kapanıyor. Çok ciddi bir saçmalık var. Kupayı vermeyi dahi organize edemeyen yönetici anlayışı ile bunlar çözülemiyor. Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi yönetici sıkıntısı. Passolig açısından taraftara katılıyorum. Eğer amacına ulaşmıyorsa, niye insanlardan para alınıyor. Bunları dile getiriyoruz, geçen hafta Kulüpler Birliği toplantısında da dile getirdim” ifadesinde bulundu.

“Rüşvet teklif etti”
Geçtiğimiz haftalarda kendi sahalarında oynadıkları Trabzon maçında yaşadıkları olayları da anlatan Başkan Tankut, “Enteresandır Trabzon maçında misafir takıma ayrılan kısım vardı, bu da 667 kişiydi. Bizim seyircimiz yok ayrıca. O gün sabah kulüp müdürü yanıma gelerek, Passolig sürekli bilet satıyor ve müdahale edince bin bilette durdu dedi. Ardın Trabzonspor Başkanı beni arayıp bunu çöz diyor. 667 kişi kontenjan ayırmışım ve yönetmeliğe göre bir kişi fazla alsam bana 100 bin TL ceza kesiliyor. Ben bunu nasıl ödeyeceğim deyince, federasyonla görüşelim bir seferlik kesmesinler diyor. Bu bir seferlik olur mu? Kaç kişi ayrılmışsa o kadar gelir. Üstelik benim de seyircim yok ve bizim için bu dezavantaj. O gün maça kadar çok ciddi gerginlik yaşadık. Hatta Passolig Genel Müdürü'nün bana açtığı telefon çok enteresan, 'Başkan bunu bu seferlik kabul edin. Sezon sonuna kadar biz Passolig olarak sizden alacağımız paralarımı almayalım' diyerek bana rüşvet teklif ediyor. Yönetim sıkıntıları maalesef her yerde var” diyerek anlattı.


“Fenerbahçe ile ilgilenmiyorum”
Panelde adının Fenerbahçe ile geçtiği yöndeki bir sorunun sorulduğu Karabükspor’un başarılı Teknik Direktörü Igor Tudor ise, “Ben de gazetelerde gördüm bu haberi. Ben Başakşehir maçına oldukça motive oldum. Bu maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Fenerbahçe ile ilgilenmiyorum” cevabını verdi.