Süper Final'e kayıpsız başlamak isteyen Trabzonspor, Karadeniz derbisinde ligde haftalardır galibiyete hasret kalan Orduspor'a konuk olacak.

Ordu 19 Eylül Stadı'nda oynanacak mücadele saat 15:30'da başlayacak. Karşılaşmanın orta hakemi İlker Meral olurken yardımcılıklarını ise Bülent Gökçü ve Hakan Yemişken yapacak.

OLCAN KADRODA YOK

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, 3'ü kaleci olmak üzere 19 futbolcunun yer aldığı Ordu kafilesine sakatlığı süren Olcan'ı dahil etmedi.

Olcan'ı Süper Final öncesinde riske etmemek için kadroya almayan Güneş, Fenerbahçe maçında bileğine aldığı darbe nedeniyle 3 antrenman kaçıran Burak'ı ise Ordu'ya götürdü.

ORDUSPOR
Fornezzi
Yalçın Ayhan
Miguel Garcia
Ömer Kulga
Hakan Özmert
Onur Tuncer
Ali Çamdalı
Selçuk Şahin
Bruno Mezenga
Hasan Kabze
Javito

TRABZONSPOR
Tolga
Celustka
Giray
Mustafa
Cech
Volkan
Zokora
Serkan
Alanzinho
Halil
Burak

STAT: 19 Eylül
SAAT: 15:30
HAKEM: İlker Meral
YAYIN: Lig Tv
CANLI ANLATIM: 61saat.com

ORDU İLE 20. RANDEVU

Trabzonspor ile Orduspor, lig tarihinde 20. kez karşı karşıya gelecek.

Bugüne kadar oynanan 19 maçta Trabzonspor'un galibiyetlerde 12-2 üstünlüğü bulunuyor. 5 maçta takımlar ise sahadan beraberlikle ayrıldılar.

Bordo mavililer 31 gol atarken, Orduspor ise sadece 7 gol kaydetti.

TOLGA REKOR PEŞİNDE

Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin bu sezon takımının oynadığı 33 maçın tamamında 90 dakika sahada kaldı.

2970 dakika sahada kalan ve bu sezon ligin tüm maçlarda oynayan tek oyuncusu olan Tolga Zengin,  Orduspor maçında da 90 dakika sahada kalırsa son 16 sezonda Trabzonspor adına ligin tüm maçlarında oynayan ilk oyuncu olacak. Süper Lig'de en son 1995-96 sezonunda Ogün Temizkanoğlu Trabzonspor'un oynadığı 34 maçın hepsinde 90 dakika (toplam 3060 dakika) sahada kalmıştı.

Trabzonspor takımında geçen sezon Selçuk İnan 33 maçta 90 dakika görev yapmış ve en çok sahada kalan oyuncu olmuştu.

CUPER ŞANS GETİRDİ

Orduspor teknik direktör Hector Cuper yönetiminde sahasında oynadığı 8 maçı da kaybetmedi.

Orduspor sahasında oynadığı bu 8 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik alırken 18 puan topladı.  Orduspor 8 maçta 12 gol atarken kalesinde 6 gol gördü.

Ayrıca Orduspor Süper Lig'de oynadığı son 5 maçı galip bitiremedi. Son 5 maçında Mersin İdman Yurdu karşısında 1-0, Galatasaray karşısında 2-0 mağlup olan Orduspor takımı Sivasspor ve Beşiktaş  ile 1-1, Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı.

Trabzonspor ise son 3 maçında 3 beraberlik aldı ve hepsi 1-1 sona erdi.