1964 Trabzon Araklı doğumluyu olduğunu, babası Bayram Halil'in işi nedeniyle 1970 yılında Sakarya’ya gittiğini kaydeden Halil, "Trabzonumuz ve Araklımızla hiç bağımızı kesmedik. İşimizin merkezi Sakarya. Hidroelektrik santral yapıyoruz. Yenilenebilir enerji kanunu çıktıktan sonra Araklı’da 3-4 tane proje gerçekleştirdik. Halen Artvin ve Giresun’da projelerimiz devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
Başkan Adayı Celil Hekimoğlu ile askerlik dönemin başlayan bir dostluğu bulunduğunu dile getiren Halil, "Kendisiyle asker arkadaşıyız. Celil Bey bu seçimde aday olunca birlikte yola çıktık. İnşallah seçimi kazandığımızda Trabzonspor’a ne kadar katkı verebilirsek maddi ve manevi desteğimizi sunacağız. Allah hepimizin yolunu, bahtını açık etsin" diye konuştu..
İçinde bulunduğu yönetim kadrosunun Trabzon’a ve Trabzonspor’a hizmet edecek bütün nitelikleri taşıdığını kaydeden Halil şunları söyledi: "Hangi işi yaparsanız yapın o işten anlamanız gerekiyor. Sayın Celil Hekimoğlu çocukluğundan beri futbolun içinde olan bir arkadaşımız. Trabzon’da yaşıyor, kentin en sevilen, en dürüst, en akıllı ve en çalışkan iş adamlarından bir tanesi. Trabzonspor’u şampiyon yapabilme uğruna böyle bir aşkla yola çıktık. Bir işi yönetmenin şekli vardır. Uzaktan kumandayla hangi işe hakim olabilirsiniz? Yani uzaktan kumandayla kulüp yönetilmez. 
Camianın tüm unsurlarından bu yolda destek beklediklerini vurgulayan Halil, "Taraftar ve üye arkadaşlarımız bu seçime kişilere duyulan sempati gözüyle bakmasınlar. Gelecek olan ekip ne verebilir ne veremez bunu iyi ölçüp biçsinler, ondan sonra karar versinler. Çok büyük bir yükün altına girdik ama başaracağımızdan kuşkumuz yok. Üyelerimizden de bizi destekleyip oylarını ona göre vermelerini rica ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.