Trabzon ve Rize'de bir dizi ziyaret ve etkinliklere katılmak üzere bugün öğle saatlerinde havayolu ile Ankara'dan Trabzon'a gelen Bakan Suat Kılıç, Havalimanı VIP Salonu çıkışında basın mensuplarının Türk futbolunda son dönemde tartışmalara neden olan şike ve teşvik olayları ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

"Sorunların Çözüme Kavuşturulması Lazım"

Türkiye'de futbolun özerk bir yapısı olduğunu kaydeden Bakan Suat Kılıç "Hepinizin bildiği realite bu. Dünyada da futbol özerk yapılarla yönetiliyor. Futbolun özerk yapısına müdahaleci bir yaklaşımımız kesinlikle söz konusu değil. Bu konuda UEFA'nın çok büyük bir hassasiyeti var. Herkesin malumu olan konular bunlar. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kendi özerkliği içinde kendi eylem planını ve kendi yol haritasını belirlemeye devam edecek. Var olan önemli, kronikleşen sorunlar var. Bu büyük sorunlarla Türk futbolunun yaşaması mümkün değil. Bunların çözüme kavuşturulması lazım" diye konuştu.

"Genel Kurul'da Çözülemedi"

Sorunların çözüme kavuşturulması için yöntemler hakkında da konuşan Bakan Suat Kılıç, "Ortak akıl yöntemiyle Türk futbolunun içinde bulunduğu sorunlar çözüme kavuşturulacaktır. Olağanüstü toplanan TFF Genel Kurulu'nda çözüme giren yolda önemli bir mesafe kat edilememiştir. Önümüzdeki günlerde gerek Kulüpler Birliği, gerek TFF, gerekse Türk futbolunun lokomotifi olan kulüpler ve onların başkanları daha iyi niyetli ve daha uzlaşmacı tavırlar içinde Türkiye'de futbolun sorunlarını çözmek yönünde bir irade ortaya koyacaktır. Bu temennimizdir, olması gereken de budur. Her sektörün, her kesimin kendi sorunlarının çözümüne yönelik adımları ivedilikle atması ve ortak akılcı yaklaşımlara katkı sağlaması gerekmektedir. Katılımcılığın gereği budur. Herkes vazifesini yerine getirmelidir. Kimse kendi problemini başkalarına tehir etmemelidir. İleri tarihlere ötelememelidir. Herkesin aklıselim içinde kararlarını ortaya koyması ve sağduyu çerçevesinde kararların bir an önce uygulanması arzumuzdur. Ne karar alacaklarını bilemeyiz. Herhangi bir karar yönünde telkin ve tavsiyede bulunmayı da düşünmüyoruz. Sadece akılcı yöntemlerle sağduyu çerçevesinde hareket etmelerini bekliyoruz. Türk futbolunun kaotik bir görüntü içine sokulmaması lazım. Problemlerin büyütülmeden çözüme kavuşturulması lazım" ifadelerini kullandı.

"Hepimiz Bu Vatanın Evladıyız"

Öte yandan Bakan Suat Kılıç, havalimanından ayrılırken bir grup Trabzonspor taraftarı Kılıç'tan söz alarak, "Sizden ricamız Karadeniz kulüplerinin tribün liderlerinin buluşturulup kırgınlığın giderilmesini sağlamanız" talebinde bulununca Bakan Kılıç, "Zaman zaman rekabetten heyecandan kaynaklanan itilaflar olabilir. Ama hadiseye şöyle bakmamız lazım. Tuttuğumuz takım ne olursa olsun, hepimiz teröre karşı mücadelede beraber miyiz? Devlet vatan millet bir mi? Hepimiz bu memleketin bu vatanın evladıyız. Kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek yönünde hepimize düşen büyük görevler var" şeklinde konuştu.Bakan Suat Kılıç daha sonra beraberindekilerle birlikte havalimanından ayrıldı.

"Trabzonspor Kaşkolunu Kabul Etmedi"
Trabzonspor Basketbol Kulübü'nün Fenerbahçe Ülker ile oynadığı maçı izlemek için gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Fırtına Gençlik Grubu yöneticileri konuşmasını bitirmesinin ardından Trabzonspor kaşkolu takmak istedi ancak Bakan Kılıç, "Bunu bu süreç içerisinde takmam çok doğru olmaz" diyerek geri çevirdi.Taraftarlar ise, "Biz kimsenin birşeyini istemiyoruz sadece adalet istiyoruz ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz" dediler.