FATİH Devlet Hastanesi’nin hemen yanı başında 30 Aralık 2014 günü iki kişi tarafından demir çubuklarla dövülen Köksal Güney faillerini bulunmasına yardım etmek yerine mahkemeye giderek günebakış gazetesinin internet sitesinde yer alan hakkındaki haberin yayından kaldırılmasını istedi. Güney, dilekçesini nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sundu.

ÜÇ İHTİMAL KONUŞULUYOR

DOKTOR Köksal Güney’in neden dövüldüğü şehirde tartışılırken, günebakış özellikle sosyal medya üzerindeki üç ayrı iddiayı gündeme taşımıştı. Güney’in muhalif kesim tarafından dövdürüldüğü, bir hasta yakını tarafından azmettirilmek suretiyle saldırıya uğradığı veya bir bayanın 2 yakın arkadaşı tarafından darp edildiği iddiaları günebakış’ta yer almıştı.

NÖBETÇİ MAHKEME İNCELİYOR

GÜNEY’İN internet sitesinden kaldırmak istediği haberle ilgili olarak 1. Sulh Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Yüksel Karakuş’un bugün bir karar vermesi bekleniyor.  Bu arada saldırının olduğu bölgedeki kameralar ve MOBESE’ye rağmen olayın faillerinin halen bulunamaması şehirdeki güvenlik sorununun yanı sıra saldırganların kimliğini de tartıştırıyor. 

TRABZONSPOR Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Köksal Güney 30 Aralık 2014 tarihinde Fatih Devlet Hastanesi yanında iki kişi tarafından demir çubuklarla dövülmüştü. Onlharca insanını önünde saldırıya uğrayan Köksal Güney faillerini bulunmasına yardım etmek  ve faillerin bulunması için emniyete çağrı yakmak yerineyerine mahkemeye giderek günebakıs gazetesinin internet sitesinde yer alan hakkındaki haberin yayından kaldırılmasını talep etti.  Köksal Güney dilekçesini nöbetçi olan Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sundu.

ÜÇ İHTİMAL KONUŞULUYOR

Köksal Güney’in neden dövüldüğü şehirde tartışılırken, günebakış özellikle sosyal medya üzerindeki üç ayrı iddiayı gündeme taşımıştı. Güney’in neden dövüldüğü tartışılırken günebakış,  muhalif kesim tarafından dövdürüldüğü, bir hasta yakını tarafından azmettirilmek suretiyle saldırıya uğradığı veya bir bayanın 2 yakın arkadaşı tarafından darp edildiği iddiaların konuşulduğuyazmıştı. 

NÖBETÇİ MAHKEME İNCELİYOR

Güney’in internet sitesinden kaldırmak istediği haberle ilgili olarak 1. Sulh Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Yüksel Karakuş’un bugün bir karar vermesi bekleniyor.  Bu arada saldırının olduğu bölgedeki kameralar ve MOBESE’ye rağmen olayın faillerinin halen bulunamaması şehirdeki güvenlik sorunun ve polisin yetersizliğini bir kez daha gündeme getirdi. Yönetimin ise bu saldırının ardından halen sessizliğini koruması ‘failler biliniyormu?’ sorusunu akıllara getiriyor.

MAHKEME NE YAPACAK? 

Yapılan başvuruyu değerlendiren 12. Sulh Ceza Mahkemesi haberin internet sitesinden kaldırılması yönünde bir karar verirse, günebakış’ın bu karara itiraz etme hakkı bulunuyor. Kararın tebliğ edilmesinin ardından 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapılacak itiraz ele alınacak ve verilecek karar beklenecek.