Güney Kore'de yapılacak Yeosu Expo 2012 Fuarı'nın özel davetlisi olarak bu ülkeye giden Şenol Güneş, 2.5 yıl teknik direktörlük yaptığı Seul kentinde krallar gibi karşılandı. Havalimanında FC Seul kulübünün yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılanan Güneş'e taraftarlar da büyük ilgi gösterdi. Şenol Güneş'in resminin basılı olduğu tişörtleri alan taraftarlar, Güneş'in Kore'de en az Trabzon'daki kadar sevildiğini gösterdi.

BASIN TAKiPTE
A Milli Takım'ın Dünya Üçüncüsü olduğu 2002 Dünya Kupası'nda Kore halkının sempatisini kazanan Şenol Güneş, Kore basını tarafından da yakın takibe alındı. Havalimanında usta hocaya ilk yöneltilen soru "Güney Kore'de milli takım teknik direktörlüğü için bir numaralı adaysınız.
Ne düşünüyorsunuz?" şeklinde oldu.

KULÜBÜM BIRAKMIYOR
Güneş, bu soruya verdiği yanıtla Kore Milli Takımı'na yeşil ışık yaktı. Tecrübeli teknik adam, "Şu an Trabzonspor ile bir yıllık sözleşmem var.
Bir süre önce Türkiye'de yaptığım açıklamalarda da ülkemizdeki ortam nedeniyle Trabzonspor'daki görevi bırakabileceğimi söylemiştim. Ama kulübüm beni bırakmıyor. Kesin kararımı Kore'den döndükten sonra vereceğim. Şu an ne söylesem yanlış anlaşılacak. Gelirim desem Türkiye'de, gelmem desem burada bazı insanlar kırılacak" dedi.

BURASI DAHA HUZURLU!
FC Seul Başkanı Lee ve kulüp menajeri tarafından çiçeklerle karşılanan Şenol Güneş, Kore Milli Takımı'nın başarılı olmasını yürekten istediğini belirtirken, "Daha önce teklif almıştım. Ama şu an takımın başında bir hoca var. Bir gün ben boşta olursam, Kore Milli Takımı'nın da hocaya ihtiyacı olursa seve seve gelirim. Kendimi evimde gibi hissettiğim doğru. Açıkçası buradaki huzuru Trabzon'da bulamıyorsunuz. Önümüzdeki günlerde Kore'nin İspanya ile maçı var. O karşılaşmayı da izleyip, eski öğrencilerimi görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞARININ 10'UNCU YILINDAYIZ
Koreli gazetecilerin 2002 Dünya Kupası'nın 10'uncu yıl dönümünde yeniden Kore'ye giden Güneş'in duygularını sordu. Tecrübeli hoca, "O günleri hem Türk halkı, hem Kore halkı unutamaz. Üçüncülük maçımız, final maçından daha çok konuşulmuştu. Aramızda uzak mesafeler var ama dostluklarımız çok yakın" dedi. Taraftarların imza isteklerini geri çevirmeyen Güneş, ilgi nedeniye duygulandığını da sözlerine ekledi.