Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki vakıf ofisinde, Halil Ünal başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Hasan Akıncıoğlu, kulüpler kanunuyla ilgili vakfın hukuk müşaviri Kemal Kapulluoğlu ile birçok konuyu değerlendirdiklerini ve kapsamlı bir çalışma süreci başlattıklarını ifade etti.

Akıncıoğlu, şöyle konuştu:
''Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın da TFF olağan genel kurulunda açıkladığı ve hepimizin ihtiyacı olan kulüpler kanunuyla ilgili detaylı görüşmede bulunduk. Vakfımızın hukuk müşaviri olan Kemal Kapulluoğlu ile birçok konu değerlendirildi. Kulüpler kanunu ile ilgili kapsamlı bir çalışma süreci başlamış oldu. Bütün kulüpler olarak bu kanunla ilgili hazırlığın itidalli ve değerlendirilerek yapılması taraftarıyız. 6222 sayılı kanunun çıkması ve daha sonra yaşanmış olan olumsuzlukların yeni hazırlanacak kanunda yaşanmaması için daha kapsamlı ve daha geniş değerlendirme yapılabilen bir kanun taslağı çalışması yapma kararı verdik.''

Açıklamalarına, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu'na ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunarak başlayan Akıncıoğlu, ''Sonuçlanmış olan yargı sürecinde beraat etmiş olan arkadaşlarımızın hepsine de 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletmek istiyoruz. Yargı sürecinin ikinci aşamasında da diğer arkadaşlarımızın beraat etmelerini arzu ve temenni ediyoruz. İnanıyoruz ki yargının üstünlüğü tartışılamaz, ancak arkadaşlarımızın da bu süreçten aklanmış olarak çıkması hepimizin en büyük arzusu'' diye konuştu.

-Digiturk'ün talep ettiği turnuva-
Yayıncı kuruluş Digiturk'ün talep ettiği ilave turnuva ile ilgili değerlendirmeler yaptıklarını, ancak henüz bir sonuca ulaşamadıklarını belirten Akıncıoğlu, ''Değerlendirme sürecimiz bundan sonraki toplantımızda devam edecek ve karar aşamasına geleceğiz'' dedi.

Hasan Akıncıoğlu, bundan önceki toplantıda da ifade ettikleri gibi, vakfa üye kulüplerin Spor Toto Süper Lig'de play-off sisteminin oynanmaması yönünde oy kullandıklarını belirtti.

Futbol ailesi ve sektörün ciddi mali sıkıntıyla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı olarak, İddaa gelirlerinin artırılması maksadıyla Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı önümüzdeki günlerde ziyaret ederek, konuyu birlikte değerlendirmeyi talep edeceklerini bildirdi.

Süper Lig kulüplerinde forma giyen futbolcular için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ödenen altyapı destekleme fonunun kulüpleri ciddi oranda rahatsız ettiğini anlatan Akıncıoğlu, bu fon için alınan ücretlerin düşürülmesi için TFF'den vakıf yönetimi olarak görüşme talep edeceklerini kaydetti.

Hasan Akıncıoğlu, Süper Lig kulüplerinin lig süresince ulaşımlarını vakıf olarak organize etmek için havayolu şirketleriyle sponsorluk anlaşması yapılması ve ulaşım yönünden kolaylık sağlanması adına bir dizi görüşme yapılmasına karar verdiklerini aktardı.

-Hazırlık maçlarının İddaa oyunlarına katılması hedefi-
Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Akıncıoğlu, sezon öncesi ve devre arası hazırlık maçlarının İddaa oyunlarına katılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Sezon öncesi ve devre arası kamp dönemlerinde kulüplerin çoğunun ciddi sıkıntılar yaşadığını anlatan Akıncıoğlu, kamp süreçlerinin organizasyonları için birlikte hareket edilmesi ve bu konunun bir düzenle disiplin altında sürdürülebilmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, ''Bu çalışmamızla aynı zamanda devre arasındaki ve lig öncesindeki kamplarda oynanacak hazırlık maçlarının disiplin altında ve ciddiyet ortamında yapılabilmesi suretiyle, İddaa oyunlarına da katılması ve bu vasıtayla kulüplerimizin gelir elde etmesi hedeflenmektedir'' şeklinde konuştu.

Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri Birliği'nin (EPFL) genel kurul toplantısına ev sahipliği yapacaklarını da hatırlatan Akıncıoğlu, şunları kaydetti:
''23 Avrupa ülkesinin 30 ligi bu toplantıya katılıyor. 45 kişilik katılım mevcut. Avrupa'da liglerin ayrı bir statüsü var. Lig birlikleri bu müsabakaları, ligleri organize ediyorlar. Liglerin yayın haklarının satışı ve paylaşımı da yine lig birlikleri tarafından yapılıyor. Kulüpler Birliği Vakfımız bu birliğin üyesi, ancak aday üyelik konumundayız. Vakfımızın önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi beklenen kulüpler kanunundan sonra kavuşacağı statüyle birlik fonksiyonu üstlenmesini arzu ediyoruz. Avrupa Ligler Birliği'ne de tam üyeliği hedefliyoruz.''

Bu arada, toplantıya Elazığspor, Kasımpaşa, Sivasspor, Gaziantepspor ve Kayserispor temsilci göndermezken, bu kulüpler kendilerini temsil etmeleri için diğer kulüp yöneticilerine vekalet verdi.

Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü ve Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Aydın, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Berk Hacıgüzeller, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Kalkancı, Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel toplantıda hazır bulundu.