Toplantıya Avrupa Kulüpler Birliğine üye olan 123 kulüp katılırken, ülkemizden de Trabzonspor, Beşiktaş, Bursaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe temsilcileri yer aldı.Trabzonspor'un İdari Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu tarafından temsil edildiği Genel Kurula ECA Başkanı Karl Heinz Rummenigge başkanlık etti. Başkan Rummenigge genel kurulda yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür ederken özellikle FIFA ile yapılan görüşmelerden pek olumlu sonuçlar alınamadığının ancak UEFA ile diyaloğun sağlıklı yürüdüğünün altını çizdi.

Genel Kurulda ECA Genel Sekreteri Michele Centenaro eylül ayından bu yana yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Centenaro, çalışmaları, FIFA ve UEFA ile karşılıklı anlaşmalar için yapılan toplantılar, 2012-15 dönemi için UEFA Kulüpler arası müsabakaları nedeniyle UEFA nezdinde yapılan girişimler, gençler turnuvası organizasyonu, finansal Fair Play, Avrupa Birliği ilişkileri gibi başlıklar altında aktardı. Ayrıca genel kurulda Sion kulübünün üyeliğinin askıya alınması kararlaştırıldı.