Pek çok futbolcu ve kulüp personelinin bilinmeyen bir virüs sebebiyle hastalığa yakalanmasının ardından Arsene Wenger kulüpte el sıkışmayı yasakladı.

Mirror Gazetesi'nin göre Arsene Wenger,futbolcular arasındaki geleneksel kutlamayı yasaklarken oyuncuların sadece dirsekleriyle temas etmelerine izin verdi.

Tecrübeli menajer bu kararı Per Mertesacker, Theo Walcott ve Thomas Vermaelen'in geçtiğimiz günlerde hastalığa yakalanmasınına ardından verdi. Mirror'a konuşan Wenger, "Soyunma odalarında hijyen düzeyini arttırdık. Her şeyi temizliyoruz. Bu gülünç fakat el sıkışmak virüsün yayılma ihtimalini arttıran en önemli yöntemlerden biri." dedi.

Wenger daha önce her antrenman başlarken oyuncuların birbiriyle el sıkışması gerektiğini bildiren bir karar vermişti. Ancak virüs geçene kadar bu karar askıya alınmış oldu. Oyuncular ve personel ellerini yıkamaya teşvik edilirken, hastalığa dair ilk işaretlerin görüldüğü kişi takımdan uzakta kalacak.

Buna rağmen Arsenal, West Ham United ile Upton Park'ta yapacağı maç öncesinde geleneksel el sıkışma seremonisini gerçekleştirecek.