61SAAT HABER SERVİSİ-SERKAN KILINÇ- Spor Toto Süper Ligde, sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ancak sonrasında özellikle beklenmedik beraberliklerle hedefinden uzaklaşan Trabzonspor'un eski oyuncuları da kendilerinden bekleneni veremiyor.

Ligin bitimine 6 hafta kala düşme potasında işler iyice kızışırken düşme tehlikesini en fazla yaşayan 6 takımda 15 eski Trabzonsporlunun olması bir hayli dikkat çekiyor. Özellikle düşme tehlikesini enselerinde hisseden Balıkesirspor, K. Erciyesspor ve Rizespor'da 8 eski Trabzonsporlu bulunurken, bu gruba en yakın Eskişehir, Sivas ve Akhisar'da 7 eski bordo-mavili görev alıyor.

Balıkesirspor'da; Gökhan Ünal, İsaac Promiese,
 K. Erciyesspor'da;  Trabzonspor'dan kiralık olarak giden Caner Osmanpaşa, Serdar Gürler ile bonservisiyle satılan Barış Memiş,
Rizespor'da; Eren Albayrak, Giray Kaçar ve Sercan Kaya,
Eskişehirspor'da;  Emre Güral ve Mustafa Yumlu,
Sivasspor'da; Adem Koçak ve Batuhan Karadeniz
Akhisar'da ise Zokora, Zeki Ayvaz ve Kadir Keleş bulunuyor.

Bu oyuncular haricinde Alanzinho'da sezonun ilk yarısında yine düşme tehlikesi yaşayan Balıkesirspor'da forma giymiş ve sonrasında PTT 1. Lige transfer olmuştu.

Trabzonspor'da İshak karşılığında para ve sözleşmesi Karabürspor'a verilen Aykut Akgün'de Karabükspor'da görev almış ancak kulüp bu oyuncunun sözleşmesini feshetmişti.

Bu iki isim de dahil edildiğinde bordo-mavili formayı giymiş 17 isim bu sezon ligde küme düşmeme mücadelesi veriş oldu.