Atletico`nun kupaya uzanmasını sağlayan goller, 7. ve 34. dakikalarda Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao`dan gelirken; geçtiğimiz sezon Porto formasıyla kupaya uzanmayı başaran golcü futbolcu, üst üste iki finalde de gol atma başarısına ulaştı. Başkent ekibinin üçüncü golünü ise 85. dakikada Brezilyalı Diego kaydetti.

Karşılaşmaya ilk 11`de başlayan milli futbolcumuz Arda Turan, mücadelede bir asist yaparken; 90+1. dakikada yerini Alvaro Domuingez`e bıraktı.  

FALCAO DAMGASI


Karşılaşmaya daha istekli ve baskılı başlayan taraf Atletico Madrid olurken; başkent ekibi çok geçmeden aradığı golü buldu. Mücadelenin 7. dakikasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Falcao, topu geriye çekti ve sol ayağıyla uzak köşeye mükemmel bir vuruş yaptı. Çatal diye tabir edilen bölgeden filelerle buluşan top, Atletico Madrid`in tek farklı üstünlüğü ele geçirmesini sağladı.
Bu dakikadan sonra Athletic Bilbao rakip kalede baskı kurmaya çalışırken; Atletico Madridli futbolcular yaptıkları etkili hücum presle Bask ekibinin oyunda hakimiyet kurmasına izin vermedi. Karşılaşmada dakikalar 34`ü gösterirken sahneye çıkan yine Falcao oldu. Sol kanattan ceza alanına girerek son çizgiye inen milli futbolcumuz Arda Turan, iki kişinin arasından topu Falcao`ya çıkardı, Kolombiyalı futbolcu düzgün bir vuruşla topu bir kez daha Bilbao ağlarına gönderdi ve farkı ikiye çıkartan golü attı.

SAVUNMAYI GEÇEMEDİLER

İkinci yarıda daha üstün bir oyun sergileyen Bilbaolu futbolcular, bir çok pozisyonda kadameli Atletico savunmasını geçmekte zorlandılar. Girdikleri hemen hemen her pozisyonda final paslarını ve ya final vuruşlarını iyi yapamayınca sonuca gitmekte zorlandılar.

DİEGO FİŞİ ÇEKTİ

Bükreş`te üst üste Bilbao akınları, Atletico Madrid kalesini zorlarken; başkent ekibi kupayı kendilerine getiren golü 85. dakikada Diego`nun ayağından buldu. Brezilyalı yıldız, orta sahada aldığı topla 3 kişiyi geçti ve sol çaprazdan uzak köşeye düzgün bir vuruş yaparak, kupayı başkent Madrid`e götürdü.

Bu sonuçla birlikte Avrupa Kupaları`nda üst üste 12. maçını kazanan Atletico Madrid, Barcelona`yı geride bırakarak bu alanda da rekoru ele geçirdi.

HÜZÜN VE ZAFER

Karşılaşmanın sonunda düzenlenen kupa töreninde Atletico Madridli oyuncular büyük coşku yaşadı. Arda, maç sonunda büyük bir sevinç yaşarken, kupa törenine göğsüne astığı Türk bayrağıyla katıldı. Milli futbolcu, ilk kez yer aldığı Avrupa`da, ilk sezonunda bir Avrupa kupası kazanarak çok önemli bir başarı elde etmiş oldu. Daha önce Fatih Tekke`de Rusya`nın Zenit takımıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırmıştı.

Karşılaşmayı 3-0`lık skorla kaybederen ve 28 yıldır müzesine kupa girmeyen Athletic Bilbao tarihine geçme fırsatını kaybeden Bask ekibinin oyuncuları ise maçın bitiş düdüğüyle birlikte büyük bir hüzün yaşadı. Bir çok futbolcunun gözyaşlarına hakim olamadığı görülürken; Atletico Madridli futbolcular alkışlarla meslektaşlarını teselli ettiler.