Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Maçlar 21-22-23 Mart tarihinde oynanacak.
Nevzat Aydın: " Kiminle oynadığımız önemli değil ama içeride oynamak istiyorduk. Ama çok yoığun bir programdan gidiyoruz. Bu bizi zorluyor. Umarım rövanşı kupada alacağız. Bu sene ilkleri yaşadık. Şampiyonlar Ligin'de oynadık baya bir sıkışıklık ortadaydı. Ama Türkiye kupası Avrupa'ya gitmek için en kısa yol.  Her sene Trabzonspor şampiyonluğa oynamıştır. Hedefimiz şampiyonluk ve Avrupa'ya kısadan gitmek." diye konuştu.

-Eşleşmeler-

EVDE - DEPLASMANDA

Eskişehirspor - Kasımpaşa

MP Antalyaspor - Trabzonspor

Kayserispor - İBB

Boluspor - Beşiktaş

Fenerbahçe - Samsunspor

Buğsaşspor - Bursaspor

Galatasaray - Sivasspor

Çaykur Rizespor - KDÇ. Karabükspor

Ayrıntılar
-Trabzonspor 3. sırada çekilişe başlayacak.

- Maçlar tek maç eleminasyon sistemi ile oynanacak. Beraberlikte ise 15 dakikalık iki yarı oynanacak. Eşitlik yine bozulmazsa penaltı sistemine gidilecek.

- Çekiliş sıralamaları belli oluyor

-
Maçlar, 21-22-23 Mart tarihinde, kurada küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak. Turu geçen 8 takım çeyrek finale yükselecek.

- İlk 4 eleme turunun ardından final aşamasına geçilecek kupada, çeyrek final maçları, dördüncü eleme turunda tur atlayan sekiz takım arasında TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak.

- Kupada yarı final müsabakaları da çeyrek finalde tur atlayan dört kulüp arasında TFF'nin belirleyeceği tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre yapılacak. Eşleşmelerin, çeyrek final müsabakaları kura çekimi sırasında belirleneceği bildirildi.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tek maçlık eleminasyon sisteminde 21-23 Mart tarihleri arasında oynanacak bu turda, bir alt kademeden gelen 16 takım eşleşecek.

Seri başları:
Beşiktaş
Bursaspor
Eskişehirspor
Fenerbahçe
Galatasaray
Kardemir Karabükspor
Kayserispor
Trabzonspor



2. Torba:
Boluspor
BUGSAŞ Spor
Çaykur Rizespor
İstanbul Büyükşehir Belediyespor
Kasımpaşa
Medical Park Antalyaspor
Sivasspor
Samsunspor

Maçlar, kurada küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak. Turu geçen 8 takım çeyrek finale yükselecek.

Bu arada ilk 4 eleme turunun ardından final aşamasına geçilecek kupada, çeyrek final maçları, dördüncü eleme turunda tur atlayan sekiz takım arasında TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak.

Kupada yarı final müsabakaları da çeyrek finalde tur atlayan dört kulüp arasında TFF'nin belirleyeceği tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre yapılacak. Eşleşmelerin, çeyrek final müsabakaları kura çekimi sırasında belirleneceği bildirildi.

Canlı yayın
Türkiye Kupası'nın, 2011-2012 sezonu için yayın ve isim hakkını Turkuvaz Medya Grubu aldı. Ziraat Bankası da son 2 yıldır sürdürdüğü Türkiye Kupası isim sponsorluğunu bu sezon için de Turkuvaz Medya'dan satın aldı. Böylece Türkiye Kupası 2011-2012 sezonunda da Ziraat Türkiye Kupası adını taşıyacak. Maçlar ATV ve AHaber'den yayınlanacak.

50. Yılda Yeni Statü
İlk 4 eleme turunun ardından final aşamasına geçilecek kupada, çeyrek final maçları, dördüncü eleme turunda tur atlayan sekiz takım arasında TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak.

Kupada yarı final müsabakaları da, çeyrek finalde tur atlayan dört kulüp arasında TFF'nin belirleyeceği tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre yapılacak. Eşleşmeler, çeyrek final müsabakaları kura çekimi sırasında belirlenecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda dağıtılacak ödül miktarı şöyle: