Süper Final`de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan şampiyonluk maçında kupa törenin yapılıp yapılmayacağı konusu netleşti. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal`ın şampiyon olmaları durumunda kupayı Kadıköy`de kaldırmak istemediklerini açıklamasıyla beraber gündem bir kez daha ısındı.i-
Çeşitli yayın organlarında şampiyon takımın Kadıköy`de kupa kaldırmayacağı yönünde haberler olsa da konu hakkında sıcak bir gelişme yaşandı ve kupanın Kadıköy`de TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Toto Teşkilatı Başkanı Bekir Yunus Uçar tarafından verileceği bildirildi.

YILDIRIM DEMİRÖREN`İN AÇIKLAMASI
Lig sezonunun kapanış maçının gerçek bir final olacağına dikkat çeken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gerek Fenerbahçe gerekse Galatasaray`ın bu sezon ortaya koydukları performansın her türlü övgüye değer olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Yarın akşam o büyük performansların taçlandırılacağı bir futbol şölenini yaşayacağız. 100 yılı aşan güçlü ve köklü bir rekabetin, taraflı tarafsız tüm futbolseverlerce büyük bir ilgiyle izleneceğini biliyorum.
Bu tarihi akşamda, sahada şampiyonluk mücadelesi için ter dökecek oyunculara, uluslararası arenada takdir gören performanslarına bir yenisini daha ekleyeceklerini bildiğim hakem arkadaşlarımıza, takımlarını bu noktaya taşırken verdikleri emek, gösterdikleri çabayı, Fair-Play olgusunu da yansıtarak bu büyük finalde sürdüreceklerini düşündüğüm teknik adamlara yürek dolusu başarılar diliyorum.
Bu anlamlı futbol gecesinin hafızalara kazınmasında en önemli rol, tribünlere düşüyor. Koşullar ne olursa olsun, kazananın hep birlikte alkışlanacağı örnek bir duruşla onlardan finale değer katmalarını rica ediyorum.
Tabii ki kutlamalarda, geçmişte yaşadığımız acı olayların tekrarlanmaması için, tüm ülke genelinde şampiyonluk bayramına gözyaşı karışmasını engelleyecek bir olgunluğun sergilenmesi gerektiğini de hatırlatmakta yarar görüyorum" dedi.