Sarı kırmızılı futbolculara kupasını TFF Başkanı Yıldırım Demirören veriyor.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve İkinci Başkan Ali Dürüst yaptığı açıklamarda TFF'nin önerisini reddettiklerini ve ne olursa olsun kupayı Sükrü Saracoğlu'nda almak istediklerini belirtmişlerdi.

FF Başkanı Yıldırım Demirören, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Toplantının ardından TFF'nin 'kupayı başka bir yerde verelim' teklifi Galatasaray tarafından kabul görmedi.

Bu gelişmelerin ardından kupa Galatasaray'a verilmek üzere soyunma odasına götürüldü. Fakat bu duruma Galatasaray yöneticileri tepki gösterdi. Abdurrahim Albayrak, "Biz kupayı sahadaki mücadelemizle hak ettik. Bu kupayı sahada almak istiyoruz" dedi. Ardından kupa soyunma odasının önünden götürüldü.

Konuyla ilgili konuşan Fatih Terim "Hak ettiğimizi alacağız. 1 sezon emek veriyoruz. Kupa buraya getirildi. 1 takım alacaktı. Çok şükür Allah'a kazandık. Kupamızı alıp Galatasaray camiasına götürmeyi istiyoruz. Soyunma odasında kupa alınmaz. Kupanın alınacağı yer belli" dedi.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da "Gerekirse sabah 7'ye kadar bekleriz ama kupamızı alırız" diye konuştu.


Galatasaray ile TFF arasındaki "kupa krizi" hala çözülmüş değil!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören başbaşa bir görüşme yapıyor.

Galatasaray yöneticileri ve futbolcular Şükrü Saracoğlu Stadı koridorlarında kupa krizinin çözülmesini bekliyor. Fenerbahçe futbol takımı da soyunma odasından henüz çıkmadı.

Fenerbahçe koridorlarında zaman zaman Fenerbahçe marşı çalınıyor.

Şükrü Saracoğlu stadının ışıkları şu anda kapalı ve stadyum görevlileri çim sulama fıskiyelerini çalıştırdı

BAŞBAKAN DEVREDE

Galatasaraylı Yönetici Abdurrahim Albayrak yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle sorunun çözüldüğünü Galatasaray'ın hakkettiği kupayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda alacağını söyledi.

Başbakan'ın devreye girmesiyle kupa krizi aşılırken, sahaya çıkış tünelinin önünde yapılacak kısa tören için güvenlik güçleri önlem almaya başladı.

Galatasaray kupayı Kadıköy'de kaldırdı

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saatler süren bekleyiş sona erdi. Derbi maçın ardından şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, şampiyonluk kupasını da uzun süren bekleyişin ardından Yıldırım Demirören'in elinden aldı.
Saracoğlu Stadı'nda çıkan olayların ardından yaklaşık 2 saattir soyunma odasında bekleyen Galatasaraylı futbolcular, kupayı almadan gitmek istemediklerini açıklamıştı.
Bunun üzerine TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, soyunma odasına indi. Şampiyonluk kupası da soyunma odasına getirildi. Ancak Galatasaraylı oyuncuların ve teknik heyetin, kupayı soyunma odasında almak istememesi üzerine, kupa tekrar geri gönderilmişti.
Kupayı almak için soyunma odasında beklemeye devam eden Galatasaraylı oyuncuların, şampiyonluk kupasını nerede alacakları henüz kesinleşmedi. Galatasaraylı yöneticiler ve TFF yöneticilerinin, bu konu üzerindeki görüşmeler, uzun süre devam etti.
reklam
Sonunda deveye giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle, saha içindeki güvenlik önlemleri alındı ve Galatasaraylı futbolcular, kupayı kaldırmak için sahaya çıktı.