Trabzonspor’un 2-1’lik Ordu zaferinin ardından en çok konuşulan isim Olcan Adın oldu. 27 yaşındaki futbolcu, bu sezon istikrarsız performansı nedeniyle sık sık eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Kasımpaşa karşısında muhteşem frikik golüyle galibiyeti getirince eleştiriler kısa süreliğine kesildi. Ancak yeniden başlaması fazla zaman almadı. Şenol Güneş, peş peşe kötü maçlar oynayınca önce yedek kulübesine oturttu Olcan’ı. Daha sonra maç kadrosuna bile almadı. Ancak o sadece işini yaptı. Hep çalıştı. İdmanlarda hocasının gözüne girmek için elinden geleni yaptı. Orduspor maçında yeniden 18 kişilik kadroya girmeyi başardı.

Yeniden doğdu

Olcan, maça yine kulübede başladı. İlk yarıdaki kötü futbolun ardından Şenol Güneş, Trabzonspor’un hücum hattına hareketlilik getirmek için ikinci yarının başında Yasin’i oyundan alıp, Olcan’ı sahaya sürdü. Bu değişikliğin takıma önemli bir ivme kazandıracağı, daha ilk dakikalardan belli oldu. Sol kanattan yaptığı bindirmelerle rakip savunmayı adeta felç eden başarılı oyuncu, önce Janko’ya ‘al da at’ dercesine asist yaptı. Ardından Halil’in kestiği ortaya mükemmel yükselip golünü attı. Sergilediği performansla galibiyetin mimarı oldu. Olcan, Orduspor maçında adeta yeniden doğdu...

Güneş ne demişti?


Deneyimli çalıştırıcı, Akhisar maçında kadroya almadığı Olcan’la ilgili olarak, “Bazı sorunlar yaşıyor. Yaz döneminde sakatlığı nedeniyle dinlenmişti daha sonra ailesinde üzücü bir durum olunca ondan etkilendi. Bir içine kapanıklığı vardı. Sezon başından beri onu oynatmaya çalıştık o da gayetle iyi çalıştı, ama ondan beklediğimiz verimin altında olunca, olumsuz etkilendi. Dinlenmeye ihtiyacı var, tekrar aramızda olacak” dedi.

Şener ne demişti?


Başkan Sadri Şener, Antalyaspor yenilgisinin ardından Trabzon’a gitmişti. Burada Şenol Güneş ve bazı oyuncularla görüşen Şener, Olcan Adın’la da özel olarak konuşmuştu. Şener, bu konuyla ilgili FANATİK’e yaptığı açıklamada, “Çok değerli bir oyuncu. Yetenekleri belli. Biraz kafası dağınıktı. Toparlanırsa neler yapacağını hepimiz biliyoruz. Şenol hoca onu kazanacaktır” ifadelerini kullanmıştı.