ŞANSAL BÜYÜKA: Her şeye izin verdi
- Sanki halı sahada oynar gibi orta sahada kısa paslar, rahat paslar yaptı Mersin... Trabzonspor da buna müsaade etti.
- Nobre'ye hayran kaldım.
- İstanbul'da açık ara önde oynayan bir Trabzon, aradan geçti 5 gün, o futbolun çok uzağında kalan bir Trabzonspor. Bu nasıl iş?
- Olunca da oluyor derler ya, Nobre'nin golü de öyle... Trabzon'un o an sol kanat savunması çok boş kaldı ama şut da hakikaten güzeldi.
- Oyunun temposunu düşürdüğü söylenebilir ama A.Aker'de oynuyor Mersin ve pas rekoru kırmış olabilir. Trabzon, rakibin her şeyi yapmasına izin verdi.
- Soner ve Yasin için Trabzonspor'un yarınları adına çok ümit taşımaktayım. Onlar da önemli bir şans buldular, aslında Trabzon da şanslı.

TÜMER METiN: Nobre tipik santrfor
- Bir santrfor ne yapabilir diye düşündüğümde hemen hemen herşeyi yaptı Nobre. Duvar oldu, bant yaptı, takımı rahatlattı, tekmeye kafa soktu, tüm ataklarda var, yürekten tebrik ediyorum tipik santrfor örneği...
- Mersin ısırgan orta sahaya sahip, Trabzon'un orta sahada basması, oynatmaya müsaade etmemesi lazımdı. 2. yarının 15 dakikası dışında orta alanda hep Mersin vardı, rakibi oynatınca bu kez topun arkasında koşan takım oluyorsunuz.
- İkinci yarı 10 dakikalık periyot biraz direnç gösterdi Trabzon. 'Mersin yaşlı, düşecek' diyorduk ki üstüne koyamadılar...
- Trabzon takımında kalecilerin hata yapma gibi bir lüksü yok, arkalarında Şenol Güneş gibi efsane bir eski kaleci var. Hata yaparsan yanarsın...

MARKUS MERK: Golcü egoist olmalı!
- Trabzon takımına baktığımızda Sol Bamba sürekliliği olan tek oyuncu. Nobre'ye karşı iyi de oynadı. Culio da çok hoşuma gitti. Maçta sürekli top istedi, Nobre'ye de çok iyi paslar attı.
- Geçen hafta gördüklerimizin hiçbirini göremedik. En önemlisi özgüveni, kazanma arzusunu, mücadeleyi göremedik. Tüm bunları deplasman takımı gösterdi. Mersin takımı 1 puandan memnun olamaz çünkü maçı Mersin kazanabilirdi.
- Mersinli futbolcuları rahatsız eden hiç kimse yoktu. Nobre'nin küçük fırsatı olmasına rağmen tipik bir santrfor hareketi ile topu çekiyor, arkasına geçiyor ve golünü atıyor. Baktığınız zaman Nobre klasik hücum oyuncusu.
- Soner çok becerikli, yetenekli oyuncu. Golde de bunu gösteriyor...