Trabzonspor'da son aylarda dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 2,5 yılığına seçildiği Olağanüstü Genel Kurulu mahkemeye taşımasının ardından geçtiğimiz aylarda dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.
Hatırlanacağı üzere Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Hasan Al, noter tasdikli yaklaşık bin 600'ü aşkın imza ile ilk olarak Trabzon 1. Sulh Mahkemesine başvurmuş ve olağanüstü kongrenin yapılmasını istemişti. Ancak mahkeme görevsizlik kararı vererek dosyası 3. Asliye Hukuk Mahkemesine gönderdi. Günebakış'ın haberine göre mahkeme tarafların savunmasını alırken geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir karara imza attı. Mahkeme 7 ay sonra görevsizlik kararı vererek dosyayı yeniden ilk müracaat yapılan Sulh Hukuk Mahkemesine gönderdi.

Konuyla ilgili  Al ise şunları söyledi:
 ‘’Düşünebiliyor musunuz? Tüzükte ki hakkınızı kullanıyorsunuz. 2000  üye olağanüstü kongre için imza atıyor. Yönetim gereğini yapmıyor. Hakkınızı Hukuk önünde arıyorsunuz… Ancak mahkemeler sorumluluktan kaçıyor. Zamanı geçiriyor. Ve olağan kongre zamanı geliyor. Aralık’ta seçim var. Bundan sonra karar verseler ne olur, karar vermeseler ne olur. Türkiye’de ki adalet sisteminin geldiği nokta içler acısı’’