Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Operasyon başlatan Jandarma timleri megafonlarla darbeci askerlere yönelik 'teslim olun', çağrısı yaptı. Kaçak 9 asker yapılan operasyonun ardından yakalandı. Sabah saatlerinde 2 asker daha yakalandı. Yakalanan asker sayısı 11'e yükseldi.  Son dakika haberlerini anında aktaracağız...

MUĞLA'YA GÖNDERİLDİLER

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Marmaris'te konakladığı otele saldırı  düzenleyenler arasında bulunan ve Muğla'nın Ula ilçesinde yakalanan 9 asker,  Çetibeli Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından Muğla'ya gönderildi. 

Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde vatandaşların ihbarı üzerine  yakalanan 9 darbeci asker, bölgeden Polis Özel Harekat ekiplerine ait özel araçla  çıkarıldı.

Darbeci askerler, araçla Marmaris ilçesindeki Çetibeli Jandarma  Karakolu'na getirildi. Bir süre sonra ambulansla gelen sağlık ekibi, darbeci  askerleri sağlık kontrolünden geçirmek üzere karakola girdi.

Jandarma ekipleri de darbeci askerlerin tutulduğu karakol çevresinde  geniş güvenlik önlemleri aldı. Karakol önündeki yol, güvenlik gerekçesiyle tek  şeride indirildi.

Gözaltına alınan askerler için yeni kıyafetler getirildi. Darbeci  askerlerin üzerindeki kıyafetlerin, incelenmek üzere Olay Yeri İnceleme  ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Askerler, karakoldaki işlemlerinin ardından Muğla Emniyet Müdürlüğüne  gönderildi.



YAKALANAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan, operasyonla yakalanan askerlerin Enes Yılmaz, Ergün Şahin,  İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Şükrü Seymen,  Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk olduğu kaydedildi.

Şirintepe Mahallesi'ndeki operasyon sırasında kaçmayı başaran iki  askerin ise Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözübüyük olduğu belirtildi. Güvenlik  güçlerinin, iki darbeci askerin yakalanması için bölgedeki arama çalışmalarının  sürdüğü öğrenildi.

Kaçan askerlerden Burkay Karatepe'nin ise yakalanan kişilerle aynı  bölgede olmadığı, zanlının başka bir bölgede olabileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele  saldırıda bulunan darbeci askerlerin toplam sayısının 37 olduğu açıklanmıştı.  Saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki  operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları  mahkemece tutuklanmıştı.


SABAH SAATLERİNDE İKİ ASKER DAHA YAKALANDI

Şirinköy Mahallesi'nde devam eden operasyonda firari askerler Muammer  Gözübüyük ve Mustafa Serdar Özay'ı arama çalışmaları sabaha devam etti. Özel harekat ekipleri Saat 06.40 sıralarında Mustafa Serdar Özay'ı ağacın üstünde yakaladı.

Bir süre sonra darbeci askerler arasında bulunan Burkay Karatepe'nin, yakalandığı bilgisi geldi. 17'incı günde firari 11 asker yakalanmış oldu. Operasyon son erdi.


4 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, operasyon sırasında yakalanan Enes Yılmaz, Ergün Şahin,  İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Şükrü Seymen,  Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk'ün üzerinde 4 tabanca ele geçirildiği, bir silahın  ise kayıp olduğu öğrenildi.

DOMUZ AVINA GİDEN AVCILAR GÖRDÜ

domuz avına giderken 5 kamuflajlı esker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Çalca, şunları anlattı:

"İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Azmak (Dere) içerisinde çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk., O tarafa ışık tuttuk arkadaşımla birlikte. Birdenbire 5 kişi yere yattı. İçlerinden bir tanesi ayağa kalktı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda 'Biz tatbikat yapıyoruz' dediler. Biz 5 kişiyi gördük ama azmak içerisinden çatırtı sesleri geliyordu. Daha fazla kişi olabilir."


ÜZERLERİNDE TİŞÖRT ALTLARINDA KAMUFLAŞ VARDI

Üzeyir Çalca, askerlerin nasıl oldukları yönündeki soruya ise üzerlerinde askeri tişört bulunduğunu belirterek, "Altlarında kamuflaş vardı. Ancak dereyi geçtikleri için ıslanmıştı. Zayıf yapıları, yüzleri sakallı ve dağınık bir haldeydiler" dedi. 

SON DAKİKA: FOTOĞRAFLARDAN TEŞHİS ETTİLER

Üzeyir Çalca, gördüğü kişilerin kendisine gösterilen firari askerlerin fotoğraflarından aynı kişiler olduğunu teşhis etti. Bu gelişme üzernine jandarma komando birlikleri ile Özel Harekat timleri ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler bölgeye sevk edildi. Termal kameralı helikopter ve uçaklarda operasyona havadan destek verdi.