Yıldırımhan, bu kapsamda Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ve Trabzon Kent Konseyi'ni  ziyaret etti. İlk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret eden Yıldırımhan, Başkan Metin Kara'dan esnaf ve sanatkarların sorunları hakkında bilgi aldı. Trabzon'un esnaf ve sanatkarlar kenti olduğunu belirten Yıldırımhan, netice itibarıyla kentimiz bir sanayi şehri değildir diyerek şöyle konuştu:"Bizim ortak derdimiz Trabzon'dur. Bu şehir  bir esnaf kentidir. Ben bu şehirde yapılan her işin STK'larla görüşülerek yapılmasından yanayım. Ortak akılla hareket edip sorunların bu şekilde çözülmesi gerekir. Trabzon'un bir ağabeye ihtiyacı yok, ekip ruhuyla hareket edip sorunların üstesinden gelmeliyiz. Ağabeyler hep kendilerine itaati istiyor. Biz bu işi hep STK'larla birlikte çözeceğiz. Gerekirse onlarla birlikte Ankara'ya gidip sorunların çözümü için istişareler yapacağız. Ben bu şehire daha çok yatırım nasıl kazandırılır onun derdindeyim."

HALK, VİP MİLLETVEKİLİ İSTEMİYOR

Trabzon'da görev süresi boyunca ayağa kaldırmadığı vakıf eseri kalmadığını kaydeden Yıldırımhan, "Esnaf ve Sanatkarlar Odası Trabzon'un çok önemli bir kuruluşudur. Vatandaş ve esnaf aradığı zaman ulaşabileceği bir milletvekili istiyor. Halkımız VİP milletvekili istemiyor. Trabzon, İstanbul, Ankara, Bursa gibi bir büyükşehir değil. Dolayısıyla her sorununun takip edilmesi gerekiyor. Bu nedenle ekip ruhuyla hareket etmeliyiz. Trabzon esnaf ve turizm şehri olmalıdır. Netice itibarıyla burası bir sanayi şehri değil. Vatandaşa asla sırtını dönmeyen bir yapının olması lazım. Öyle ki vatandaş asla vekillerimize ulaşamıyoruz diye şikayet etmemeli. Öyle bir yapıyı Trabzon'da kurmalıyız." şeklinde konuştu.

BU ŞEHİRE ÇOK HİZMET ETTİNİZ

Başkan Metin Kara ise Yıldırımhan'ın, şehrin sorunlarını yakından bilen birisi olduğunu ve Trabzon'a çok hizmetlerinin geçtiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu şehrin sorunlarını yakından bilen birisiniz ve şehire çok hizmet ettiniz. Bizim bu şehri ve sorunlarını bilen, yöreyi iyi tanıyan insanlara ihtiyacımız var. Eğer STK'larla birlikte hareket edilirse sorunların çözümünde o derece mesafe kat edilir. Bizim çok önemsediğimiz parekende yasası çıktı. Bununla birlikte esnaf ve sanatkarları ilgilendiren birçok kanun da çıktı ama çıkarılması gereken kanunlar da var. Eğer bu yasalar çıkmazsa küçük esnaf ve sanatkarlar kapanacak. Büyük AVM'lere karşı esnafı korumak için bu yasalar mutlaka çıkarılmalı. Siz bu mücadelenin hep içerisinde oldunuz ve burayı biliyorsunuz."

SORUNLARI STK'LARLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Son olarak Trabzon Kent Konseyi'ni ziyaret eden Yıldırımhan burada Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı'dan konseyin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kent sorunlarının tartışılıp çözüme kavuşturulmasında Kent Konseyi'nin çok önemli çalışmaları olduğuna vurgu yapan Yıldırımhan, "Görev üstlenmemiz durumunda bütün STK'larla birlikte hareket edip Trabzon'da ekip ruhunu ortaya çıkaracağız." dedi.