Trabzonspor'un yeni sezon öncesi ilk yıldız transferi Stephane Mbia bugün 11.00'da Mehmet Ali Yılmaz Tesislerin'de 3 yıllık imzayı attı. 

Trabzonspor uzun uğraşlar sonucunda anlaşma sağladığı Mbia transferini KAP'a bildirdi.
Bordo Mavili Kulüpten Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcu Stephane M'bia Etoundi ile 2017-18 futbol sezonu sonuna kadar (3 yıllık) anlaşma sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.
Yarıca oyuncuya verilecek ücret konusunda da yapılan açıklamada;

"Anlaşmaya göre, Stephane M'bia Etoundi'ye imza ücreti olarak 2.200.000.-EUR ödenecektir. Ayrıca oyuncuya;  
           
2015-16 futbol sezonu için 2.600.000.-EUR garanti ücret  ve 5.000.-EUR maçbaşı ücreti,

2016-17 futbol sezonu için 2.600.000.-EUR garanti ücret  ve 5.000.-EUR maçbaşı ücreti,

2017-18 futbol sezonu için 2.600.000.-EUR garanti ücret  ve 5.000.-EUR maçbaşı ücreti ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.
İmza töreninde konuşan Süleyman Hurma: 
Kulübümüze hayırlı olsun. Çok önemli ve değerli bir oyuncu aldık. Avrupa’nın önemli kulüpleriyle yarıştık. Trabzonspor’da Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmiş bir kulüp. Büyük bir kulüp gibi adının anıldığı oyuncuyu transfer etmeye başardı. Böyle değerli bir oyuncunun takımımıza ciddi katkılar bulunacağından şüphem yok. İnşallah arkadaşlarıyla uyum içinde Trabzonspor taraftarının beklediği başarıları getirir. Kendi kariyeriyerinde büyük başarı yakalamış. Böyle büyük başarılar, şampiyonluklar yaşamış oyuncuyu alalım ki bizim yolumuz da büyük olsun. 
Mbia: 
Takımımıza özellikle sportif direktörümüze, bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En iyi şekilde antrenmanlara yapıp, kendimin en iyisini Trabzonspor’a vermek istiyorum. Burada olduğum için gerçekten mutluyum. Buraya gelme amacım, burada ki insanların hayallerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmak. Burada olduğum için gerçekten mutluyum. 
Herkese ihtiyacımız var. Burada amacımız olan projelere hedeflere ulaşmak için herkese ihtiyacımız var. Herkesin desteği ile hayalimizde ki amaçları gerçekleştireceğimize inanıyorum.

SORULAR: 
Mbia’nın imza parası?
Burası büyük bir kulüp. Dedikoduyla bir iş yapmak mümkün değil. KAP’A Trabzonspor kulübü hangi miktarda anlaştığını bildirdi. O miktarlar neyse doğruları odur. 

Ersun Yanal, istifa ettiyse tazminatı söz konusu mu? 
Ersun hocam ile dün sayın başkanımız ve bizler görüşme yaptık. Dostane bir şekilde ayrılma kararı aldık. Prosedürler bugün halledilecek. Kendisine Trabzonspor kulübüne verdiği değerli emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz., Ülkemizin değerli hocalarından biri. Henüz bir hocayla anlaşmadık. Hoca görüşmelerimiz sürüyor. Mümkün olduğunca iyi bir teknik adam ile anlaşacağız. Hocamız ile dostane bir şekilde ayrıldık. Tazminat söz konusu değil. Her hangi bir talebi olmadı. Sadece hak edişleri ve makul olan bir miktar para kendisine verilecek. 
Hakan Arıkan ile anlaşıldı mı?
Hakan ve Kayserispor ile anlaştık. Dün akşam Kayseri’ye geldi. Bugün de kontrata imza atacağız.

-Constant gibi kadro dışı kalan oyuncular Ersun Yanal’ın gidişi ile birlikte kampa davet edilecek mi?
-- Bütün oyuncular Trabzonspor’un sözleşmeli bütün oyuncuları teknik kadronun istemesi halinde kampa götürecğiz. Buna adı geçen oyuncu arkadaşlar da dahil. Yeni gelecek teknik direktörle mutlaka toplantı yapıp bütün oyuncuları özellikle görmek istiyorum. Tekrar bir şans vermek hepsine arzu ediyorum. Oyuncu kaybetmek gibi bir lüksümüz yok.

Geçen yıl zirvede bitirdin. Bu yıl yıllardır Şampiyonluk kovalayan bir ekibe geldin. Sahada izleyeceğimiz Mbia’dan nasıl bir sinerji anılacak?
Mbia: Ben buraya geldim. Ama öncelikle burada en önemli saygı duymaktır. Burada projeler, amaçlar heyecan verici. Amacımız hedefe ulaşmak için emeği mi verip buna saygı duyup sahaya çıkacağım. 
Türkiye’ye gelmeden önce Trabzonspor hakkında ne kadar bilgi sahibiydi? Büyük kulüplerle yarışıldı denildi Trabzonspor’u tercih etmesinde ki neden?
Mbia: Gelmeden önce Trabzonspor büyük kulüp biliyorum. Geçen sene olan pozisyonunu gördüğümde bu sene bu pozisyonun daha üstünde olacağımıza inandım. Tamamıyla özellikle Sportif Direktörün ve takıma olan güvenim sayesinde daha yüksek pozisyonda bitireceğimizi düşünüyorum. Bu sene de lig bittiğinde bunu göreceğiz. 
Türkiye ligi hakkında nasıl bir profil çizdi gözünde?
Mbia: Lig gerçekten çekişmeli. Zaten çok büyük bir kulüpteyim. Motivasyonum bu yönde. Çok kaliteli oyuncularımız var. Aynı zamanda amacımız var. Heyecanlıyım, bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum.