61SAAT SPOR SERVİSİ - ÖZEL HABER-Trabzonspor'un Şenol Güneş Spor Kompleksi içerisinde bulunan yeni stadının henüz sponsor anlaşmasının yapmaması kafaları karıştırdı.

Trabzonspor başkanı Muharrem Usta'nın seçim döneminden itibaren Akyazı'daki yeni statla ilgili önemli sponsorlarla görüştüklerini ve rekamların 100 milyon liraya kadar ortaya çıkmasına rağmen henüz bir sponsor anlaşmasının yapılmaması camiada eleştirileri beraberinde getirdi.

SÜREÇ NEDEN UZADI?

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Stadı'nın açılış maçından hemen önce basın toplantısı düzenleyerek Medical Park'ın yeni stadın isim sponsoru olduğunu açıklamaştı. Ancak bu süreç boyunca Kamu Aydınlatma Platformuna sadece ''Stadyumun isim hakkı ve diğer reklam-sponsorluk yatırımları konusunda Medical Park Sağlık Hizmetleri A.Ş. ile resmi görüşmelere bugün itibariyle başlanmıştır'' ifadelerine yer veirldi.

SPONSORLUK FİYATINI YÜKSELTMEK İÇİN

Üzerinden haftalar geçmesine rağmen Medical Park ile henüz resmi imzanın atılmaması başkan Muharrem Usta'nın süreci uzattığı ve başka şirketlerle görüştüğü öğrenildi. Usta'nın Medical Park'ı açıklamasının sebebinin ise diğer sponsor şirketlerle yaptığı görüşmelerde fiyatı yükseltmek için olduğu ifade edildi. 
Trabzonspor'un yeni mabeti resmi olarak 'Şenol Güneş Spor Kompleksi Yeni Stadı' olarak adlandırılmakta olduğu görüldü.

YENİ SPONSOR GELİRSE ANLAŞMA DEĞİŞECEK

Öte yandan Medical Park sponsorluğunun resmen duyurulmasının ardından Trabzonspor'un kasasına 20 milyon lira girecek.  Yeni bir sponsor gelmesi durumunda stadının isminin ve sponsorluğunun değişebileceği kaydedildi.