61SAAT HABER SERVİSİ -  SERKAN KILINÇ -  Trabzon’un önemli bürokratlarından, daha önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevlerini yürüten Mehmet Atalay’dan AK Partilileri kızdıracak açıklamalar.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Trabzon Milletvekili aday adayı olan Atalay, Akyazı konusunda iktidar ile ters düştü. Trabzon’a yapılması düşünülen Şehir Hastanesinin Akyazı Stadyumun yanında yapılması fikrine şiddetle karşı çıkan Atalay, “Yanlış proje olmasını eleştirdim. Hastane olmasını asla kabul etmiyorum. Aynı fikirdeyim. Düşüncem hiç bir zaman değişmeyecek” dedi.
Akyazı’da stadyumun hemen yanına bölgeye turist çekebilecek ‘Disneyland’ tarzı proje yapılması gerektiğine dikkat çeken Atalay, “Akyazı Turist çekecek bir bölge olacak. Siz Akyazı’ya en fazla yakışan hemen yan tarafına koyacağınız Disneyland projesi. Karadeniz’in bütün bu bölgede ki önemli şehirlerini az çok gezdim. Sochi”yi de gezdim. Biz “Sochi, yarınlarımıza engel olur mu? Trabzon’un geleceğinden fırsatları kapar mı?“ diye endişe ettik.

“BÖLGEMİZDE BU TARZ TESİS YOK”
Çünkü ciddi yatırım aldı. 44 milyar dolarlık yatırım aldı. Kış olimpiyatları esnasında. Ama orada yapılmayan bazı tesisler var. Biz dedik ki Trabzon’un bazı avantajları var. Isı olarak, eğlence mekanı olarak avantajları var. Trabzon’a bir Disneyland projesi lazım. Sochi’de, Tiflis’te,  Batum’da, Ermenistan’da,  İran’da yok. Bu çevrede hiç yok. Trabzon’un İpek Yolundan, deniz ticaretinden gelişmesine kadar gelen turistleri ağırlayacak, insanları getirtecek cazibe merkezi sunmak lazım. Akyazı’yı tamamlayacak unsurlardan bir tanesi de odur. Orada mutlaka oteller olmalı. Kamp eğitim merkezi, koleji, hatta ilerde üniversitesi olmalı” diye konuştu.

“AKYAZI, TÜRKİYE’YE DESTEK OLACAK”
Atalay, sözlerine şu şekilde devam etti “900 döneme sadece Trabzon’un futbol geleceğini sığdırmıyorsunuz. Aynı zamanda da dünyanın en çok kazançlı çıkacağı bölgeyi yerleştiriyorsunuz. Trabzon o arazide yetiştireceği futbolcularla hem Trabzonspor’u, hem Trabzon’un diğer kulüplerini hem de Türkiye’ye destek olacak. Milli takıma futbolcu yetiştiren, aynı zamanda da dünyaya modern  bir yapıyı oluşturacak Akyazı’da. Alt yapıda yetişecek gençler, hem dışardan getirip orada eğiteceği büyüteceği kazanabileceği yıldızlarla, hem de kendi özel yapısıyla Türkiye Şampiyonlukları, Avrupa Kupalarında başarıları, Milli takımın maç oynayacağı başarı kazanacağı bir mekan. Aynı zamanda da Avrupa Futbol Şampiyonasını aldığımızda, Dünya Kupasına ev sahipliği yaptığımızda ki bunları mutlaka Türkiye bir gün başaracak. Olmazsa olmaz bir stadyum. Ve stadyumun etrafında futbol kompleksi olacaktı. Orası, spor ve turizm merkezi olacak bir yapı olacak. Onun için biz diyoruz ki Akyazı bir Trabzonspor’un baştan sona 200 yılını kurtaracak bir mekan olsun” 

KAYNAK - 61SAAT.COM