Bu oyuncunun çok abartıldığını savunan Günen,SABAH Gazetesi'ndeki değerlendirmesinde, "Geldiği sezon performansı çok üst düzeydi. Geçen sene pek değildi. Trabzonspor'a katkı yapan isimlerden biri, yetenekli bir oyuncu ama ben gösterdiğine bakarım. Bu sezon ne yapmış? 3 tane gol atmış.Mehmet Ekici iyi oyuncu, orta alanda bulunması gereken bir isim ama şu anda içine girdiği durumda oynamak da içinden gelmiyor. Trabzon kadrosu içinde bulunursa verimli olur mu, biraz zor.Trabzonspor'u beyninden silmiş. Fenerbahçe'ye yarar mı, gittiği yerde görülür ama Fenerbahçe'de de yetenekli oyuncular var. Mehmet Ekici niye mutlak bulunması gereken bir isim diye düşünülüyor, hocaya sormak lazım. Beşiktaş'ın ise kesinlikle ihtiyacı yok" yorumunu yaptı.

İskender Günen Beşiktaş'ın ihtiyacı olmayan bu oyuncuyu sırf Fenerbahçe'ye gitmesin diye transfere kalkışmasının da mantıklı olmadığını dile getirerek, "Rakibin gücü artar diye endişelenmemek lazım. Oyuncu bonservisleri niye bu kadar yukarı çıkıyor? Anadolu takımlarındaki oyunculardan birine büyük bir takım talip olduğu zaman diğeri de oluyor. Neden, bonservis yükselsin diye… Fenerbahçe takımında forvet arkası olarak Mehmet'i benim için düşünmek biraz zor. Bana göre çok çok abartıldı. İyi oyuncu ama ben esas saha içinde gösterdiğine bakarım. Şu anda performansı düşük…. 6 ay sonra bedava olan birisi için çok büyük rakamlar bunlar. Mehmet Ekici oyunun belli bölümlerinde ortaya çıkan, mücadele gücü çok olmayan bir isim. Fenerbahçe'nin yetenek seviyesine bakarsak Alper Potuk var mesela." diye konuştu.

"AATIF ARANAN İSİM"

Mehmet Ekici ile takas olarak adı gündeme gelen Aatif'in ise Trabzonspor için aranan bir isim olduğunu savunan unutulmaz oyuncu, "Sivas'tayken de söylüyordum, şimdi de söylüyorum. Fenerbahçe takımında uyum sorunu yaşadı belki ama Trabzon'da çok daha fazla katkı yapar.Trabzonspor'un alması gereken tek isimdi Sivas'tayken… Çok daha büyük katkı yapar" dedi.

GÜNÜ KURTARMAK HEDEFİ

Trabzonspor'un sürekli transfere para harcayarak günü kurtarmayı hedeflediğinin de altını çizen İskender Günen, şunları söyledi: "600 milyon lira borç Trabzonspor için çok büyük bir rakam... Bugünün sorunu değil tabii bu, bu gelinen nokta aslında. Borçları azaltmak gerekiyor, bunun başka çaresi yok. Transferlere bak, 30'un üstü. Günü kurtarmak için yapıyorlar. Tabii yapmak zorunda kaldı. Kadroyu güçlendirmesen kümede kalman zordu. Ağır bir söz gibi duruyor ama değil, sorunları çoktu"