Werder Bremen’den sürpriz bir şekilde transfer edilen Mehmet Ekici, takımını deyim yerindeyse orkestra şefi gibi yönetmeye devam ediyor. Metalist Kharkiv karşısında skorun 1-1’e gelişi ve Medjani’nin kırmızı kartından sonra çıkmaza giren Trabzon’da sorumluluk alan 24 yaşındaki yıldız oyuncu, hem turu getirdi hem de Fırtına’nın L Grubu’ndaki liderlik şansını Legia Varşova deplasmanına bıraktı. Deneyimli bir futbolcunun nasıl oynaması gerektiğini pratikte de gösteren Mehmet, Belkalem’in attığı golde de asist yaparak karşılaşmaya damga vurdu. Attığı golle karşılaşmanın önemli ismi olan Mehmet, Özer Hurmacı’nın yokluğunda oyun kurucu pozisyonunda görev aldı. Bordo-Mavili formayla şu ana kadar 2 gol ve 4 asistle oynayan genç futbolcu, “Daha da iyisi olacak” diyerek, taraftarlara mükemmel bir Trabzonspor izleteceklerini sözünü şimdiden verdi.

‘Önemli olan Trabzon’un kazanması’

Asıl sınavı 11 Aralık’ta Legia deplasmanında vereceklerini belirten Mehmet, gruptan lider olarak çıkmak istediklerini söyledi.

‘Daha iyisi olacak’

Bayern Münih altyapısından yetişen yıldız futbolcu, “Takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ersun hocamızla yükselişe geçtik. Takımdaki arkadaşlık ortamı harika. Herkes birbirine çok yardımcı oluyor. Benim istatistiklerimden çok, takımın kazanması her şeyden daha önemli. Biz kazanırız ve bunda da katkım olursa, elbette çok mutlu oluyorum. Hedeflerimize ulaşmak adına emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.