Bordo-Mavililer’in sezon başında Werder Bremen’den aldığı Mehmet Ekici, attığı goller ve yaptığı asistlerle takımın vazgeçilmezi oldu. Jeneriklik frikik golleri kaydeden Ekici, hakkında çıkan transfer iddialarına sert bir şekilde yanıt verdi.
Trabzon’da çok mutlu olduğunu söyleyen ve “Senin yerin İstanbul” söylemlerine çok sinirlendiğini belirten yıldız futbolcu, “Trabzonspor artık benim yuvam oldu. Taraftarlarımızla aramızda çok güzel bir sinerji oluştu. Bunu bozmak istemiyorum. Sıkıntım yok” dedi. Trabzon’da şampiyonluk yaşamak istediğini söyleyen Ekici, “Bana İstanbul’u önerenlere söyleyeceğim şudur; İstanbul’da ne işim var. Trabzonspor’a gelmeden önce de İstanbul kulüplerinden teklifler gelmişti ama ben Trabzonspor’u tercih ettim. Burada şampiyonluk görmek istiyorum. Seneye bunu başarmak için çok daha fazla çalışıp büyük işlere imza atmak istiyorum” diye konuştu.
Ligi 4. bitirmek için çok çalıştıklarını ifade eden başarılı orta saha, bir gün Trabzon’dan ayrılırsa kariyerine Almanya’da devam edeceğini de sözlerine ekledi.