Trabzonspor maçında kendilerini eleştirecekleri noktanın "oyunu  bitirme becerisi" olduğunu ifade eden Özdilek, "Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Üç  maçı bu şekilde kaybettik. Akhisar Belediyespor, Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor  maçlarında da benzer şeyler yaşadık. Oyun olarak iyiydik, iyi mücadele ettik  fakat bu karşılaşmalarda da skoru yakalayamadık. Oyunu, skoru koruma konusunda  anlık dalgınlıklar yapıyoruz, beceriksiziz. Galatasaray karşılaşması dışında  bütün maçları kazanabilirdik" diye konuştu. 
 
Gaziantepspor'un "rakipleri gibi göründüğünü" ve bu hafta yenerek  sıralamada kırmızı-siyahlı ekibin üzerine çıkmayı hedeflediklerini dile getiren  Özdilek, şöyle devam etti: 
 
"Takımda bazı sakatlık ve hastalık problemlerimiz var. Skulason'un  dizine Trabzonspor maçında darbe geldi, bir de üzerine grip eklendi.  Latovlevici'nin aynı şekilde griple ilgili sıkıntısı var. Walid ve Guido'nun  belinde problemi var. Stancu oynayabilecek durumda. Maça en sağlıklı 11'le  çıkacağız. Kazanırsak önümüzü daha net göreceğiz. Oyuncularıma güveniyorum. Tek  düşüncemiz kazanmak ve kazanacağız." 
 
"Enteresan bir lig" 
 
"Enteresan bir lig oynandığını" ifade eden Özdilek, ilk devrenin  bitimine 5 hafta kala değişik sonuçlarla karşılaşılabileceğine dikkati çekti. 
 
Takımın oyunundan memnun olduğunu, bunu skora yansıtarak, sıralamada  üst basamaklara tırmanmayı hedeflediklerini dile getiren Özdilek, şunları  söyledi: 
 
"Beş haftalık fikstüre bakınca ortaya enteresan bir tablo çıkabilir.  Altıncı, yedinci olma şansı da var, işler kötü giderse, 5 haftada 17. olma durumu  da var. Biz oyun olarak kendimizi geliştiriyoruz, skora yansıtamıyoruz.  Geldiğimizde dakikaya bağlı olmaksızın geri yaslanan bir Gençlerbirliği vardı,  alışkanlıktı bu. Yaptığımız çalışmalarla bunu aştık. Futbolda en önemli şey öz  güven. Bu öz güven yoktu. Hata elbette olacak, genç bir takımız biz. Trabzonspor  maçında altyapıdan yetişen 6-7 oyuncu forma giydi, bu önemli bir nokta. Hata  futbolun doğasında var, bu hatalar bize pahalıya patlasa da. Bunları en aza  indirerek ve takım içindeki tecrübeli oyuncuların inisiyatif almasıyla aşacağız." 
 
Hastalanan futbolcuya ceza 
 
Özdilek, hastalanan oyuncularla ilgili ceza sistemlerinin olduğunu  belirterek, "Futbolcular kendilerine bakmalı. Onların işi bu. Hastalanan, kendine  iyi bakmayan oyuncu cezasını ödeyecek bu ceza takımı yemeğe çıkarmak şeklinde de  olabilir" dedi. 
 
Uygulamanın sadece adının ceza olduğunu belirten Özdilek, bunun takım  birlikteliğini sağlama ve hastalanan futbolcuya "uyarı" amacı taşıdığını ifade  etti.