61SAAT SPOR SERVİSİ-  Hasan Tüncel

Trabzonspor Galatasaray maçının bir yandan hazırlıklarını sürdürürken dev maç konuşulmaya devam ediyor.
Cumartesi günü Medikal Park Arena’da oynanacak mücadele ile ilgili Trabzonspor’un eski golcülerinden Mehmet Yılmaz açıklamalarda bulundu.
41 bin seyirci hedefi koyulan mücadele ilgili konuşan Yılmaz, Trabzonspor’u favori olarak gördüğünü söyledi.

"İKİYE AYIRMAK LAZIM"

Yorumcu eski futbolcu Mehmet Yılmaz “ Trabzonspor’u 2 yarıya ayırmak lazım ilk yarı ve ikinci yarı. İlk yarı kötü bir Trabzonspor. İkinci yarı yapılan transferler sağ bek Perreira ve sol bek Emmanuel Mas’ın gelmesi takımı tamamen oturttu. İlk önce savunmayı sağlama almak zorundasınız. Bu ikili nerde durulacağını ne yapacağını nerde atak edeceğini biliyor. Takıma kısa zamanda çok şey kattılar. İlk yarı yabancıların düşük kalitesi ve performanslılarından kaynaklanıyor.  Onazi, Castillo bu oyuncuların performansları çok önemli kaliteli oyuncular ama ilk yarı onlarda takımın kötü gidişatına uyum sağladılar. 

“BAŞKAN BANA SÖYLEDİ”

İkinci yarıya baktığımız zaman 6 galibiyet 2 beraberlik Trabzonspor 2. yarının lideri zaten başkanla konuşma yaptığımız zaman başkan bana “2. Yarının lideri olmak istiyoruz” dedi. Puan anlamında. Onu yaparsak ilk 5’in içinde bitirirsek seneye yapacağımız transferlerle şampiyonluğun en büyük adayı olacağız.
Başkan şu an 8-9 haftalık süreçte ulaşmış durumda hedefleri aynen devam ediyor. Yeni sezonda Trabzonspor çok iyi yere gider.

“TRABZONSPOR 1-0 – 2-0 KAZANIR”
Galatasaray maçına gelince, derbilerin favorisi olmaz ama Trabzonspor’un 1-0  veya 2-0 kazanacağını düşünüyorum. Trabzonspor’u favori olarak görüyorum. Stadın dolacağını tahmin ediyorum. Muhteşem bir stat var, orada biraz oynama fırsatı buldum. Müthiş bir ambiyansı var. 
İyi giden ve iyi oynayan bir Trabzonspor var çok da kurcalamamak lazım. İkinci yarılar önemlidir. Trabzonspor kendi kimliğini bulmaya başladı. Bu seriyi devam ettireceğini düşünüyorum. Maçın favorisi kesinlikle Trabzonspor’dur.

"NDOYE Mİ RODALLEGA MI"

Rodallega’nın ilk 11 başlaması gerektiğini söyleyen Yılmaz “İlk geldiği zaman Rodallega’yı oynatmadı yenen takım bozulmaz formülüne gitti hoca o zaman saygı duyduk. Yenen takım bozulmaz formülü ile bence Rodallega devam etmeli. İyi futbolcu özellikle izledim. Bu maçta kötü oynamasına rağmen yaptırdığı pozisyon ile penaltıyı kazandırdı. Gol atma şansımız yoktu. Yaptığı akıllı bir koşu ile maçı koparttı. Bence Rodallega ile devam edilmeli.

"YUSUF YAZICI, ÇIKMAZDI"
Yusuf Yazıcı’ya övgüler sıralayan eski golcü “Yusuf yazıcı kaliteli futbolcu, üzerinde durulması lazım.  Gerçekten çok yetenekli Avrupai bir sitili var. Şımarmazsa çok iyi yerlere gelecek. 
Akhisar mücadelesinde oyundan çıkması düşüşte olduğu anlamına gelmez. O maçta çıkmazdı. Mehmet Ekici ile kıyaslamamak lazım. Bu çocuk genç oyuncu bunun üzerinde durulması lazım. Oyundan çıktığı zaman o zaman o şartlarda en kolay dışardan alınabilecek oyuncu olarak o görünüyordu. Ondan dolayı oyundan çıktı.

"OLCAY'I KİMSE BEKLEMİYORDU"

Olcay Şahan’ın yükselen performansına da değinen Yılmaz “Olcay bu takıma çok şey kattı. Bu kadar başarıyı kimse beklemiyordu. Olcay yaptığı 8 maç ta yaptıkları ile maliyetini çıkararak, büyük katkı sağladı.”