UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Manchester City, Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'ın iki gol attığı maçta Barcelona'yı 3-1 yenerken, İngiliz devi Arsenal, Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. maçında Ludogorets Razgrad'ı Mesut Özil'in harika golüyle 3-2 mağlup etti.

MANCHESTER CİTY BARCELONA KARŞISINDA İLK GALİBİYETİNİ ALDI
Manchester City, bugüne kadar oynadığı maçlarda hiç yenemediği Barcelona karşısında ilk galibiyetini Pep Guardiola yönetiminde aldı.

Mesut ve İlkay takımlarına galibiyeti getirdi

İLKAY'DAN 5 GÜNDE 4 GOL
Manchester City'nin sezon öncesinde Borussia Dortmund'dan renklerine bağladığı İlkay Gündoğan, takımının lig ve Avrupa kulvarında 5 gün içinde oynadığı iki maçta 4 kez rakip fileleri havalandırdı.

Cumartesi günü ligde 4-0 kazandıkları West Bromwich maçında Agüero'nun ilk golüne asist yapan ve son 11 dakikada rakip fileleri iki kez havalandıran 26 yaşındaki Türk asıllı Alman futbolcu İlkay, Barcelona karşısında da takımı adına perdeyi açan ve kapatan golleri kaydetti.

ARDA 61'DE OYUNA GİRDİ
Sakatlıktan çıktıktan sonra Manchester City maçının kadrosuna dahil edilen Arda Turan da bu sezon ikinci kez Şampiyonlar Ligi heyecanını yaşadı. 
Barcelona'nın Borussia Mönchengladbach ile deplasmanda oynadığı ikinci hafta mücadelesinde 60. dakikada oyuna giren Arda Turan, Manchester City deplasmanında da 61. dakikada Rakitic'in yerine oyuna dahil oldu.

YANLIŞ ALARM STADIN TAHLİYESİNE NEDEN OLDU
60 bin kişi kapasiteli Etihad Stadı, maçtan önce yanlış alarm nedeniyle boşaltıldı.  Maçın başlamasına yaklaşık iki saat kala stada gelmeye başlayan ve tribündeki yerlerini alan az sayıdaki taraftar, yanlışlıkla çalındığı sonradan anlaşılan yangın alarmı nedeniyle dışarı çıkarıldı. Güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesinin ardından taraftarlar ve görevliler yeniden stada alındı.

MESUT'LU ARSENAL GRUP'TAN ÇIKMAYI GARANTİLEDİ
Arsenal'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, 87. dakikada rakiplerini şık hareketlerle bir bir ekarte ederek boş kaleye topu gönderdi ve takımına galibiyeti getirdi. 
İngiliz devi, 2-0 geriye düştüğü Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Ludogorets Razgrad'ı 3-2 mağlup ederek puanını 10'a çıkararak gruptan çıkmayı garantiledi. A Grubu'nda lider olan Arsenal'i ikinci sırada yine 10 puanla PSG takip ediyor.