Spor Toto Süper Lig'de haftaya damgasını vuran olay Trabzonspor- Fenerbahçe karşılaşmasında gerçekleşti.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, karşılaşmada Fenerbahçe'nin Cristian ile bulduğu gol ofsayt tartışmalarını beraberinde getirdi.

Sow aksiyonda mı?

Maçın 42. dakkası oynanırken Fenerbahçeli Cristian, Caner ile yaptığı verkaçlarla ceza alanına doğru yaklaşırken Caner, topuğuyla defans arkasına bıraktığı topa doğru hare ketlenen oyunculardan Sow ofsayt pozisyonundaydı. Yardımcı hakem Serkan Ok, kaldırdığı bayrakla ofsayt uyarı sı ya parken Musa Sow topa hamlesini kesti. Arkadan gelen Cristian'ın aşırtma vuru şuyla da Fenerbahçe maçta öne geçti. Fırat Aydınus, Caner'in topu defans arkasına koşu yapan Cristan'a attığı gerekçe siyle golü geçerli saydığını işaret etti.

Ancak maçtan sonra bazı yorumcular Musa Sow'un aksiyon alanı içinde olması gerekçe siyle pozisyonun ofsayt ol ması gerektiğini savununca tartışmalar alevlendi. Bu tartışmalara Merkez Hakem Komitesi Başkanı Zekeriya Alp son noktayı koydu.

Kararında yalnız değil

Cristian'ın attığı golün nizami olduğunu ifade eden MHK Başkanı Alp, "Hakemimiz Fırat Aydınus bu pozisyonda çok doğru bir karar vermiştir. Bu sadece benim düşüncem değil, Merkez Hakem Kurulu'nda bulunan tüm arkadaşlarım bu konuda hem fikirdir. Pozisyon ofsayt değil goldür. Fırat Aydnus'un arkasındayız. Söyleyeceğim bundan ibarettir" şeklinde konuştu.

Aydınus: "İzlemedim"

Bu arada pozisyonun 1 numaralı kahramanı Fırat Aydınus'a da ulaşıp pozisyonu sorduk. Ancak Aydınus maçın ardından İstanbul'a gece çok geç saat lerde geldiğini belirterek, "Maalesef maçın tekrarını izlmeye fırsatı bulamadım. Bu nedenle yeni bir yorum yapmak istemiyorum. Benim yorumum sahadadır" ifadelerini kullandı.