İspanya La Liga devi Barcelona'nın Asbaşkanı Javier Faus, Milan'ın İbrahimovic transferinden dolayı kendilerine hala borçlu olduğunu söyledi.

2009 yılında Inter'den Barcelona'ya transfer olan Zlatan Ibrahimovic, Katalan ekibinde başarısız geçirdiği sezonun peşinden 2010 yılında Milan'a kiralanmış ve 2011/2012 sezonunda ise Milan tarafından bonservisi ile birlikte transfer edilmişti.

Barcelona resmi internet sitesinden yazılı yaptığı açıklamada; Barcelona'nın sene sonu mali raporlarında ortaya çıkan gerçeği kamuoyuna açıklayan Barcelona Asbaşkanı, Milan kulübünün bu transferden Barcelona'ya 8 milyon euro'luk borcu olduğunu ve bu parayı hala tahsil edemediklerini açıkladı.

Fraus, İbrahimovic'in Paris Saint Germain'e rekor ücretler transfer olmasının bile kendilerinin bu alacaklarını tahsil etmesine bir faydası olmayacağını savunarak, sadece Inter'den geçtiğimiz Ocak'ta PSG'ye transfer olan eski futbolcuları Thiago Motta transferinden dolayı Fransız kulübünden 1 milyon euro tahsil edebildiklerini belirtti.

SADECE ALACAK DEĞİL BORÇTA VAR

Fraus kulüp olarak borçları olduğunu da söyleyerek, Udinese'ye 2011 yazında transfer ettikleri Alexis Sanchez için 4 milyon euro borçları olduğunu belirtti.

Ayrıca Fraus, Barcelona'nın geçtiğimiz yaz genişletilen transfer bütçesinin bu yaz aynı olmayacağını da itiraf ederek; "Kulübümüzün gelecekte daha başarılı ğrojelere imza atması için daha dikkatli olmalı ve daha düzenli bir bütçeye sahip olmalıyız" dedi.

Barcelona'nın mevcut borçlarının toplamının 335 milyon euro olduğu tahmin ediliyor.