Trabzon Aile Mahkemesinde görülen davada ünlü futbolcu Umut Bulut'un eşi Esma Bulut'u kendisini dövdüğünü öne sürerek açtığı dava Yargıtay tarafından onanarak resmen eşinden boşandı. Boşanma davasında mahkeme, ünlü futbolcu Umut Bulut'un 'aile birliğinin temelinden sarsılması ve şiddetli geçimsizlik' yüzünden çiftin boşanmasına karar vermiş ve Umut Bulut'un eşine 60 bin lira manevi, 80 bin lira maddi olmak üzere toplam 140 bin lira maddi ve manevi tazminat ve her ay olmak üzere 3 bin 500 TL de yoksulluk nafakası ödemesine hükmetmişti.

YARGITAY KARARI ONADI

Milli futbolcu Umut Bulut'un eşi Esma Bulut'un istediği toplam 600 bin TL'lik maddi ve manevi tazminatı çok bulan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, futbolcunun eşi Esma Bulut'a aylık 3 bin 500 TL yoksulluk nafakası verilmesine karar verirken, toplam 140 bin TL maddi ve manevi tazminatın ödemesine hükmederek resmen boşanmayı onayladı. Mahkeme ayrıca, Umut Bulut'un eşinden istediği maddi ve manevi tazminat taleplerini ise reddetti.

"EVE DÖN" ÇAĞRISI DA İŞE YARAMADI

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Umut Bulut, 28 Nisan 2008'de evlendiği eşi Esma Bulut'a evi terk ettiği iddiasıyla 2011 yılının Mart ayında boşanma davası açmıştı. Dava sonrası Umut Bulut, avukatı aracılığıyla Esma Bulut'a "eve dön" çağrısında bulunmuştu. Çağrının ardından 7 Ocak 2010'da Akçaabat ilçesi Yıldızlı beldesindeki evlerine dönen Esma Bulut ile Umut Bulut arasında tartışma çıkmıştı. Esma Bulut, Umut Bulut'un kendisini dövdüğü gerekçesiyle 600 bin lira tazminat istemiyle boşanma davası açmıştı.