(A) Milli Futbol Takımı aday kadrosunda yer alan Mehmet Topal, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 16 Ekim Salı günü Macaristan ile yapılacak maçın kadrosundan sakatlıkları nedeniyle çıkarıldı. Ayrıca, MR'ı çekilen Arda Turan ve Gökhan Günül'ün tedavileri ise milli takım kampında sürüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, (A) Milli Takım aday kadrosunda yer alan Mehmet Topal, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, Macaristan maçı kadrosundan çıkarıldı. Bu oyuncular, milli takım ile birlikte Budapeşte'ye gitmeyecek.

Mehmet Topal'ın, dün akşamki Romanya maçında aldığı darbe sonucu sağ alt baldır adalesindeki (gastrosoleus) kanama bulguları, Selçuk İnan'ın, sol uyluk arka kas grubundaki (biceps femoris) ödemin devam etmesi, Burak Yılmaz'ın ise, sol kalça arka kas grubundaki (gluteus medius) ödem bulgularının sürmesi nedeniyle kadrodan çıkarıldığı bildirildi.

Öte yandan, MR'ı çekilen Arda Turan'ın sağ ayak bileğinde kemik ödemi ve dış yan bağda gerilme tespit edildiği açıklandı. Yine MR çektiren Gökhan Gönül'de ise sağ uyluk ön adalede (rectus femoris) gerilmeye bağlı ödem belirlendiği duyuruldu. Her iki futbolcunun da tedavisinin milli takım kampında sürdüğü belirtildi.