Trabzonspor 15 gün içerisinde o kadar moral depoladı ki,  maçı kazanamayacağını düşünen ne futbolcu ne de taraftar vardı. 

8. dakikada Cardozo ile öne geçen Trabzonspor'un en güzel tarafı Özer, Mehmet Ekici, Sefa Yılmaz ve Yusuf Erdoğan isimli dört Türk futbolcusunun çok istekli olması ve Trabzonspor'a sahip çıkmasıdır. Savunma ve orta sahanın göbeğindeki futbolcu hatasız oynasın; saydığım dörtlü Cardozo'yu gol kralı yapar.

Süper Ligimiz öyle bir duruma geldi ki, alttakiler ve üsttekilerin isim ve futbol olarak farkı yok. Üç-dört maçlık seri kısa sürede şampiyonluk yarışına sokar.

Gençlerbirliği eksiğine ve mağlup durumda olmasına rağmen oyuna hakim oldu ve pozisyon üstüne pozisyon yakaladı. Bu kadar moralli Trabzonspor'un hemde öndeyken bu kadar baskıyı yemesi belkide kendilerine aşırı güvenden ileri geliyordu.

Trabzonspor tam sıkışmışken Özer yetişti ve Karadeniz temsilcisini rahatlattı. Gençlerbirliği hırsına yenik düştü açıldıkca açıldı. Tam da Trabzonspor'un istediği gibi oldu. Arkadaki boşlukları iyi değerlendirerek ilk yarıda üç farklı öne geçti.

2. yarının başında bir ara Trabzonspor bocalar gibi oldu ama sonra yeniden üstünlüğü ele geçirdi. Gençlerbirliği de açık oynamaya devam edince keyifli futbol ve atılan goller tribünleri de mest etti. Cardozo beslendiği takdirde neler yapabileceğini bu maçta gösterdi. Paraguaylı yıldız hat-trick yaparken Trabzonspor aldığı bu galibiyetle "Zirve yarışında ben de varım" dedi. Türk oyuncular Sefa, Özer, Mehmet ve Yusuf'un formu memnun edici. Savunma toparlanınca kaleci Fatih'in güven verdiği görülüyor.

Trabzonsporun bu başarısında Vahid Halilhodzic'in de payı unutulmamalı ama oyuncuları inatla yerinde oynatmamasının cezasını çekti ve gitti. Yeni hoca da çok doğru yaparak elindeki hazır kadroyu iyi kullandı ve kullanmaya da devam ediyor. Tebrik etmek gerek.