Futbolda 2010-11 sezonunda yaşanan şike sürecinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından haklarının verilmediği gerekçesiyle Trabzonspor'un Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvurunun duruşması bugün İsviçre'nin Lozan şehrinde görüldü.

Trabzonspor cephesi, görüşme sonrası çarpıcı açıklamalarda bulunup, o dönem şike yapıldığının Avrupa'da bile konuşulduğunu söylediler.

Bu açıklamalarından Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu, Bordo Mavili kulübün yöneticilerinin yaptıkları açıklamalara Twitter hesabı üzerinden cevap verdi.

İşte Mosturoğlu'nun açıklamaları;

"Bugün CAS duruşmasına katılan Martens Hukuk Bürosu avukatlarına ve onlara destek veren hukuk ekibimize teşekkür ederim. UEFA'nın ret kararına karşı Trabzonspor tarafından yapılan temyiz başvurusu CAS tarafından ele alındı. Karar önümüzdeki aylarda açıklanacak."

"Türkiye'de 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan gerçekler de kararda belirleyici olacaktır. 3 Temmuz'un FETÖ kumpası olduğu tüm yönleri ile ortaya çıkmışken geçmişte verilen yanlış kararları hala savunanların samimiyeti sorgulanmalı. Duruşmada uyuyanların sosyal medyada açıklama yaptığını görmek de gerçek bir ironi. CAS önünde Türkiye'de futbola siyaset müdahale ediyor tezini işleyenler bunu Türkiyede de söyleyebilirse samimiyetlerine inanabiliriz."