İngiliz basınında yer alan habere göre; Jose Mourinho gelecek sezon Manchester City'nin başına geçecek. City'nin Roberto Mancini'yle Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin üzerine takımın sahibi Şeyh Mansur, Mourinho'yu takımın başına geçirmek için harekete geçti. City Sportif Direktörü Txiki Begiristain de Morunho'nun menajeri Jorge Mendes'le Portekiz'de biraraya geldi.

Haberlerde, Real Madrid'de de işleri yolunda gitmeyen ve takımın lider Barcelona'nın 11 puan geri düşmesinin ardından da eleştiri oklarının üzerine çevrildiği Mourinho da İngiltere'ye dönmeye sıcak baktığı vurgulandı.

Mourinho'nun danışmanlarının da Real Madrid'le sözleşmesi 2016 sonunda bitecek olan Mourinho'ya Paris St Germain de alternatifler arasında olmasına karşın City'ye gitme yönünde tavsiye verdikleri öne sürüldü.

Mourinho da Manchester City ile Real Madrid arasındaki 1-1 sona eren ve City'nin Şampiyonlar Ligi'nden elendiği karşılaşma öncesi İngiliz ekibinin böyle kadro ve imkanlara karşın 2. tura çıkması gerektiği yönünde ifadeler kullanmıştı.

Manchester City - Real Madrid maçı sırasında ismi City ile anılan Mourinho için ev sahibi ekip taraftarları küfürlü, Mancini için de destek verici tezahüratlar yapılmıştı.