Muharrem Usta, Beşiktaş'ta Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde "Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselinin galasında yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un 6. şampiyonluğunu kazandığı 1983-1984 sezonunda üniversite öğrencisi olduğunu hatırlatarak, "Üniversiteye gittiğim yıl 6. şampiyonluğumuzdu. Yedinci şampiyonluk bizim için çok önemli. Ondan hiç vazgeçmedik. Alem ne derse desin biz şampiyonuz." ifadelerini kullandı.

"Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselinin önemine dikkati çeken Usta, "Trabzon ve Trabzonspor özetle bir dünya markası. Nereye gitsek Trabzon, Ankara, İstanbul, yurt dışında hayranlarımız var. Bugün bizi burada buluşturan bordo-mavidir ve yaşadığımız şampiyonluklardır. Büyük bir çınarı konuşuyoruz. Bundan sonra daha da büyük duruma getirmek için çalışacağız." diye konuştu.

"Konyaspor bilet işini çözecektir"

Atiker Konyaspor-Trabzonspor maçında konuk takım tribünü bilet fiyatının 900 lira olmasını da değerlendiren Usta, şunları kaydetti:

"Konyaspor bilet işini çözecektir. Trabzonspor’a böyle bir şeyin yapılması doğru değil. İnsanları spor üzerinden barıştırıyor olmamız lazım. Dostluğun ortaya çıkması lazım. 900 lira bilet konusu hangi amaçla yapılmışsa karşılığını şu ya da bu şekilde bulmuştur. Trabzonspor'la ilgisi olmaması gerekir. Sanırım bu iş bu saatlerde çözülüyordur, çözülmesi de gerekiyor."

Trabzonspor'un Süper Lig'in ikinci yarısındaki çıkışına vurgu yapan Usta, "Bu bir yolculuk. Kulüp olarak zor şartlardan geçiyoruz. Gittikçe üzerine koyarak ilerlemek istiyoruz. İkinci devrede bunu göstermeye başladık. İnişli çıkışlı dönemlerimiz olacaktır. Nerede eksiğimiz var göreceğiz ama takım olma yolunda ilerliyoruz. Umutluyuz. Bütün hazırlığımız gelecek sene için. Gelecek sezon ciddi bir Trabzonspor göreceğiz. Başarılı dönemlerimizi tekrar hatırlatan bir Trabzonspor olsun istiyoruz. Bunun da olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu. 

"Efsane Avni Aker'e Veda" belgeseli

"Efsane Avni Aker'e Veda" belgeselinin İstanbul'daki galası yapıldı.

Daha önce 27 Ocak'ta Trabzon'da yapılan belgeselin galasına İstanbul'da da yoğun ilgi oldu.

Trabzonspor Kulübü ve İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun organize ettiği, yönetmen Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlanan belgeselin İstanbul galasına Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere spor ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un simgeleyen efsanelerin yer aldığı bir belgesel olduğunu anlatarak, "Trabzonspor, Trabzonsporlular dışında herkesin ikinci takımıdır. Böyle bir belgeselin yapılması noktasında başkanımızla iş birliği yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Galada Trabzonspor'un şampiyonluklarını yaşayan futbolcuların isimleri de okundu. Plaket töreninin ardından belgesel izlendi.