Yolları ayırmak gibi bir niyetinin olmadığını, bunun temel felsefeleriyle hiç örtüşmeyeceğini dile getiren Bordo-Mavililer’in patronu, “Ersun hocayı tartışmam, tartıştırmam. Kendisi belki de kariyerinde ilk kez bu kadar konsantre bir şekilde çalışıyor. Takımla ilgili sürekli bilgiler alıyorum, görüşüyorum. Bu noktada tek eksiğimiz sonuç. İstediğimiz skorlar geldiğinde yakalayacağımız havaTrabzonspor’un geri kalan haftalardaki sorunlarını tamamen ortadan kaldıracaktır. Bizim ihtiyacımız olan bir kenetlenme ve bunun sahaya yansıması” ifadelerini kullandı.

‘Hoca gereğini yapar’

Usta, teknik heyetin takıma verdiği ekstra izin konusuna ise, “Bu hocamızın takdiridir. Oyuncularla tüm gün beraber olan, onların fiziksel ve ruhsal durumunu en iyi bilen kişi Ersun Yanal’dır. İhtiyacı kendisi bilir, çözümü de kendisi bulacaktır” şeklinde yaklaştı. Saha dışındaki işlerin saha içinde gelişen skorlardan etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Usta, “Çok önemli ekonomik adımlar attık. Yaptığımız işlerin daha iyi anlaşılması ve değer kazanması için saha içinde de işlerin iyi gitmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yanal'ın kader kararları

Teknik direktör Ersun Yanal’ın Akhisar maçıyla başlayıp, Galatasaray (d), Çaykur Rize ve Beşiktaş (d) ile devam edecek seride yapacağı sistem ve oyuncu tercihleri, 10. hafta itibariyle bile olsa Bordo-Mavililer’in ligdeki kaderini belirleyecek. Zira şu an için lider Başakşehir’in 10 puan gerisinde olan Fırtına, zorlu virajdan istediği puanları çıkartamazsa üst sıralarla olan bağlar daha da kopacak. Ancak işleri tamamen tersine döndürmek de Ersun Yanal ve öğrencilerinin elinde. 4 maçlık periyottan istenen sonuçların çıkması halinde bu kez Trabzonspor ligde yepyeni bir sayfa açmış olacak.