Trabzonspor'a Başkan adaylığını açıklayan ve bugün Zorlu Grand Otel'de projelerini açıklayan Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta son günlerin tartışılan konusu birleşme çağrıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gelen "Dönüşümlü Başkanlık önerisini neden kabul etmedi?" sorusu üzerine Usta " Birleşme bütünleşme ile ilgili bizim özverimiz kadar, bunun yarısı kadar bizim attığımız adıların 3’de 1’i kadar attığımız kadar atılsa bu ekip ve başka bir ekiple beraber otururduk. Şahitler huzurunda bende dahil Trabzonspor’da birleşme ve bütünleşme oluşması için benim değerli dostum aday olana kadar önlerine sundum.

Hiçbir ön şartım olmadan. Resmi adaylıkları açıklanana kadar. Bütün bunlar olmuyorsa ben zaten hazırlığımı yaptım çıkacağım. Eğer yarın derlerse bu birleşmenin önünde engel sizsizin, atlatmaya çalışacağım. Bugüne kadar gelmek durumunda olduk. Resmi benim değerli kardeşim, Trabzonspor’da ki bütün başkanlara hep bakışımızı bilirsiniz. Az oyla seçim kaybettik ama hiçbir zaman kırgınlık olmadım. Benim ekip arkadaşım da şuan da o iş için gönlünü ortaya koydu uğraşıyor. Ama her türlü açık çeki vermemize, hiçbir talepte bulunmamamıza rağmen, hala olmuyorsa, çıkıyoruz müsaadenizle çıkalım. Onu da yapalım. Şimdi bugüne gelelim. Biz bu toplantıda bir takım iddialar vizyonlar ortaya koyduk. 
Bu işe konsantre olmuş durumdayız. Kararlıyız. Bu kararlılığımızdan hiçbir zaman dönmeyeceğiz. Trabzonspor menfaatleri için ön şartsız her şeye varız. 
Biz eğer ön şartlı her şeye varız demeseydik bu teklif bir şey ifade edebilirdi. Geldi bu teklif.. Sizler bilmiyor musunuz? Siz bu 2 kişi ne kadar önemli kişisiniz ki size iki tane sandalye için bütün camia harekete geçecek. Ben istemiyorum sandalye.. Ben birleşme ve bütünleşmeden yanayım. Trabzonspor’un menfaati için. Bu kadar sorun varken tüzüğün müsaade etmediği şeyi kim nasıl yapacak. 
Tüzükte başkan tek seçiliyor. Bu başkan istifa etti mi yeni kongre sende aday olursun bende olurum. Nasıl dönüşümlü bir şey bu.. Koca Trabzonspor camiasının bu kadar dertleri varken, 2 kişiye 2 sandalye bulmak için özel yöntem geçiyor. Ne tüzük müsaade eder ne olur…" dedi.