Trabzonspor’da göreve geldiği günden bu yana borçların sıfırlanması, oyuncu maaşlarında indirim ve Akyazı projeleri ile ilgili özverili çalışmalarıyla takdir toplayan Başkan Muharrem Usta, Bordo-Mavili ekibin resmi internet sitesinden camiaya seslendi. 
Açıklamlarında planladıkları projelerin yavaş yavaş hayata geçirilmeye başlandığını belirten Usta, “Durum pek iç açıcı değil ancak üst düzey kararlılıkla bu vaziyetin üstesinden gelmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.  

‘Oyuncularıma teşekkür ediyorum’

Takımı ayağa kaldımak için yoğun çaba sarfettiklerini ve bunu gerçekleştirirken en önemli aktörleri olan futbolcuların başrolde olduğunu belirten Başkan Usta, “İlkeli, karakterli, gelecek projemize inanan ve saygı duyan futbolcularımız bizimle bu heyecanı yaşamak için ellerini taşın altına sokarak, büyük bir özveri gerçekleştirdiler. Bir kez daha onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

‘Önce denge sonra yükseliş’

Daha yapacak çok işlerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Usta, “Geçiş dönemi olarak adlandırdığımız bu dönemde ekonomik dengeyi sağladıktan sonra derlenip, toparlanıp, yeni bir ruhla ileriye dönük hamlelerin başlayacağı yükselme dönemine adım atmak istiyoruz” dedi. 

‘2017-18 sezonunu bekleyin’

Başarıya giden yolda camiadan sabır göstermelerini rica eden Başkan Muharrem Usta, “Yeni stadyum, iddialı bir takım ve şampiyonluk planımız bu dönem için hedeflerimiz olacak. Bu planlamalar ışığında 2017-2018’in camiamızın da büyük desteğiyle yeniden eski günlere dönüş ve başarı odaklı bir sezon olacağına inancımız tamdır. Sizlerin desteği bizlere her zaman güç katacaktır. Unutmamalıyız ki doğru adımları sabırla atanlar, sistem oturana kadar zorluklarla yüzleşirler. Başarmak için başka yol yoktur” diyerek sözlerini noktaladı.