Sizinle ilk olarak yaklaşık üç yıl önce telefonda konuştuğumu hatırlıyorum. Mustafa Akçay’ı sizden dinlemiş ve duyduklarım karşısında hayrete kapılmıştım. Ona birinin telefonla ulaşmasının neredeyse imkansız olduğunu söylediğinizi de hatırlıyorum. Çok istediği Trabzonspor’un başında olduğu konuşuluyor. Henüz kendisinin bir açıklaması olmadı ama.
Ben şu anda Gökçeada’dayım. Son günlerde yazılanları ben de basından takip ediyorum. Ben de kendisine ulaşamadım. Gelişmeler hakkında konuşma fırsatımız olmadı.

Uzun yıllardır birlikte çalışıyorsunuz?
Trabzon altyapısında başlayan çalışmamız 10 yıldır devam ediyor. Bunun sekiz yılı profesyoneldi. Ve benim hayatımda gördüğüm en farklı insanlardan biri.

Mustafa Akçay hakkında bilmeniz gereken 10 şey gibi bir liste yapsak, bu neyle başlar?
Bu türden konuşmalarda Mustafa Akçay her zaman en iyisi olmuştur. Konuşmak, karşındaki insanı etkilemek konusunda üstün yetenekleri olan birisi. Ama şunu söyleyebilirim. Yakın çevresi yaklaşık 10 yıldır Mustafa hocaya Mourinho diye hitap eder. Bu, onun basın toplantılarındaki konuşmalarıyla çok ilgili. Hitabeti ve etkileme gücü üst seviyededir.

Tevazusuyla bilinse de çok hırslı bir yapısı da var. Yarışmaktan hoşlanıyor. “Bilmeniz gereken 10 şey”in ikincisi ne olurdu?
Hırs. Kesinlikle hırs derim. Mustafa Akçay gördüğüm en hırslı teknik direktörlerden biri. Onun futbol sahalarında yapamayacağı hiçbir şey yok. Geçmişine baktığımızda bu rahatlıkla da görülebilir.

İyi gidiyoruz. Mourinho benzetmesi, hırsı… Bu liste uzayıp gidebilir.
Çok kitap okur. Kitaplarla arası çok ama çok iyidir.

Telefonu da koyabiliriz bence bu listeye. Mustafa hocaya telefonla ulaşmak çoğu zaman neredeyse imkansız diyebilir miyiz?
Evet. Ben bile bazen ulaşamıyorum.

Mustafa Akçay hakkında bilmeniz gereken 10 şey listesi devam edecek...

KAYNAK: EUROSPORT