SEZON başında büyük umutlarla geldiği Trabzonspor'da istenen performansı gösteremeyen ve Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 12 maçta gol atamayan Dame N'Doye, ara transfer döneminde kiralık olarak gittiği İngiltere'nin Sunderland takımında da henüz fileleri havalandıramadı.
İngiltere Premier Lig’in 26. haftasında oynanan maçta Sunderland, sahasında ağırladığı Manchester United’ı 2-1 yendi. Sunderland’in galibiyet gollerini 3. dakikada Wahbi Khazri ve 82. dakikada David de Gea (kendi kalesine) attı. United’ın tek golünü ise 39. dakikada Anthony Martial kaydetti. Sunderland’in sezon sonuna kadar Trabzonspor’dan kiraladığı Dame N’Doye, ilk 11’de sahaya çıkarken, 90 dakika forma giydi. Bordo-mavili formayla Spor Toto Süper Lig’de çıktığı 12 maçta gol kaydedemeyen Senegalli oyuncu, Sunderland takımındaki 3’üncü maçında da gol bulamadı.

Bu maçta dikkat çeken noktalardan biri ise N'doye'nin saçları oldu. N'doye'nin başarılı performan sergilediği Kopenhag döneminde ki gibi kestiren oyuncu başarılı bir performans ortaya koysada maçta gol atamadı. Bu durum ise bir çok kişi tarafından N'doye'nin totemi işe yaramadı şeklinde yorumlandı...