Trabzonspor'un Napoli ile bu gece oynayacağı maç öncesinde tansiyon yükseldi. Napoli şehrinin önemli meydanlarından San Pasquale ile Chiaia'nın kesiştiği noktada maçı bekleyen Trabzonsporlu taraftarlara saldırı oldu. Napoli taraftarları ilk etapta araç içinde bekleyen Trabzonsporlu taraftarlara saldırdı. 

Scooter ile ilerleyen iki Napoli taraftarı bu sırada aracın içinde bekleyen Trabzonsporlu taraftarlara şişeler ve yabancı maddeler atmaya başladı. Bu sırada bir Trabzonspor taraftarı kanlar içinde yer kaldı. Kimi kaynaklara göre 3 taraftarın yaralandığı iddia edildi. Hatta bazı kaynaklar, Napolili taraftarların çivili sopalarla saldırdığını iddia etti.
Fakat olaylar bununla sınırlı da kalmadı. Yine maç için stada giden 5 Türk taraftar da yine Napolili taraftarların saldırısına uğradı. Şişelerle Trabzonsporlu taraftarlara saldırdı.
Olaylarla ilgili Trabzonsporlu taraftarlar İtalyan polisine şikayetçi olurken taraftarların tedavilerinin devam ettiği bildirildi. 

Napolili taraftarların saldırısından basın mensupları da nasibini aldı. Türk basın mensuplarının bulunduğu otobüse de Napoli taraftarları taşlarla saldırdı. İtalya polisi bölgede sıkı güvenlik önlemleri aldı.