Trabzonspor’un, geçen sezonun başında 3 milyon 150 bin euro bedelle Hull City’den büyük umutlarla transfer ettiği Senegalli forvet oyuncusu Dame N’doye, uzun bir aradan sonra golle tanıştı. Geçen sezonun ilk yarısında oynadığı lig maçlarında gol bulamayan N’doye, sadece Yeni Nazillispor ile oynanan ve bordo-mavili ekibin 2-0 kazandığı Ziraat Türkiye Kupası maçında gol atabilmişti.
Trabzonspor’da ki kötü performansının ardından 1.4 milyon euro bedelle İngiltere’nin Sunderland takımına kiralanan N’doye, burada da sadece 1 kez gol sevince yaşayabilmişti. Sezon başında tekrar Trabzonspor’a dönen ve 2.5 milyon euroluk ücretini 1.7 milyon euroya indirip takımda kalan N’Doye, bu sezon ki ilk golünü de yine bir kupa maçında BAL Ligi takımlarından Serhat Ardahanspor’a attı.
 
Trabzonspor’a büyük umutlar ile transfer edilen ancak sadece kupa maçlarında 2 golü bulanan N’Doye’nin 1 golü de 10 milyon TL’ye eş değer. Bonservisine 3 milyon 150 bin euro (10 milyon 300 bin TL) ödenen Senegalli oyuncu Trabzonspor’dan da bugüne kadar 9,5 milyon TL kazanırken, şu ana kadar ki 20 milyon TL’lik maliyeti karşısında sadece kupa maçlarında 2 gol atabildi. N’doye, futbol kariyerindeki en parlak dönemini ise 2010-2011 sezonunda Copenhagen forması altında yaşamıştı. Golcü oyuncu o dönem forma giyindiği 43 maçta 28 gol atmıştı.