Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederek moral bulan Trabzonspor’da Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, herkesin ihtiyacı olan bir galibiyet aldıklarını belirtti. Trabzonspor’un Galatasaray karşısında oynaması gerektiği gibi oynadığını belirten Aydın, “Skorlar ve sonuçlar geldikçe bazı şeyler daha iyi anlaşılıyor. Top kaleyi geçmedikçe fikirlerde çok bir değişiklik olmuyor. İyi bir maç oldu. Oynamamız gerektiği gibi oynadık. Ersun Yanal’ın planları tuttu. Oyuncularımız da sahada aldıkları görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Çok güzel bir maç ve galibiyet oldu" ifadelerini kullandı.


“Üst basamaklara doğru tırmanmak istiyoruz”
Aydın, Spor Toto Süper Lig’in en güçlü takımlarından biri olan Galatasaray’a karşı 95 dakika boyunca bir kaç tane pozisyon verdiklerini belirterek, “Çok fazla pozisyon vermedik. Bizim ihtiyacımız olan bir galibiyetti. İnşallah önümüzdeki haftalarda art arda alacağımız galibiyetlerle Trabzonspor üst basamaklara doğru tırmanışa geçecektir” açıklamasını yaptı.


“Çok ciddi yıpranma sürecinden geçiyoruz”
Sezona başlarken sıkıntılı bir süreçten geçeceklerini her fırsatta dile getirdiklerini vurgulayan Aydın şunları söyledi:
“Bu sezon yeni bir takım kurduk ve oyuncular bir birlerine alışmaya çalışıyor. Yeni bir takım yapılanması içerisindeyiz. Birçok oyuncu geldi ve gitti. Takımın zamana ihtiyacı var. Sıkıntılı bir süreç yaşayacağımızı ifade ettik. Eleştiri elbette olacaktır ama yerden yere vurmak çok doğru değil. Bu sezon benim için başarı Trabzonspor’un ilk 5’e girmesidir. Trabzonspor önümüzdeki sezonların takımını kurmak için çok ciddi yıpranma sürecinden çıkmaya çalıyor."


“Herkesin bu galibiyete ihtiyacı vardı”
Galatasaray karşısında herkesin ihtiyaç duyduğu bir galibiyet aldıklarını belirten Aydın, "Taraftarlarımızın, yönetimin, teknik heyetin ve futbolcularımızın böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Bu sevinci hep birlikte yaşadık. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular uğraşıyor ve emek veriyoruz. Durum böyle olunca ve skor gelmeyince takımda gerginlik oluyor. Hepimizin ihtiyacı vardı. Çok önemli bir hafta çok önemli bir takımı karşı güzel bir galibiyet aldık. Artık bu maçı unutup Türkiye Kupası maçıyla birlikte ligde çıkışa geçmeyi arzuluyoruz" şeklinde konuştu.