Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, TRT Spor’da katıldığı bir programda Barış Yurduseven’e gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Takımda yer alan oyuncuların sakatlıklarından dolayı şanssız oldukları söyleyen Nevzat Şakar her şeye rağmen iyi bir kadroya sahip olduklarını ve oynayacak oyunculara da çok güvendiklerini ifade etti.
Eksik oyunculardan dolayı bir sıkıntı yaşamayacaklarını söyleyen Nevzat Şakar, “Bu aralar biraz sakata geldik. Yaklaşık 4-5 tane oyuncumuz sakat ve bu hafta oynayamayacaklar.

NEVZAT ŞAKAR'IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Soner, Colman, Aykut, Volkan ve Serkan bu hafta Sivasspor maçında olmayacaklar. Buna rağmen mazeret sunmuyoruz çıkıp oynayacağız ve Sivasspor’u yeneceğiz.
Geniş bir kadroya sahibiz ve oynayacak oyunculara da oldukça güveniyoruz. Bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz.” dedi.
Pazar günü oynanacak Sivasspor karşılaşmasına da değinen Nevzat Şakar karamsar olmadığını belirtti. Sezona kötü bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Şakar, “Sezona çok iyi başladığımızı söyleyemeyiz ama daha ligin başındayız.
Ben öyle karamsar değilim. Takımımız iyi oyunculardan kurulu. Çok kısa süre içerisinde toparlayacağız ve Sivasspor maçı da bu toparlanmanın başlangıcı olacak.” diyerek takıma olan güvenini ifade etti.

Aziz Yıldırım’ın Açıklamaları Bana Tuhaf Geldi

Aziz Yıldırım’ın dün gece katıldığı bir programda yaptığı açıklamaların kendisine sorulduğunda programın hepsini izlemedim yanıtını veren Nevzat Şakar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yüce mahkeme karar verdi ve bu konuda mahkemenin kararlarına saygı duymak gerekiyor. Aziz Yıldırım da çıktı kendisini savundu.
İcraatın içinden gibi bir program oldu. Bana biraz tuhaf geldi. Çünkü mahkeme kararını vermiş artık Yargıtay aşamasını beklemek lazım. Neticede son karar orada verilecektir.”

TFF’nin Tavrını Ayıplıyorum

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Trabzonspor’un 2010–2011 sezonunda bazı maçların iptali konusundaki başvurusunun cevaplayış şeklini ve verilen cevabı eleştiren Nevzat Şakar, “O maçların iptali ile ilgili yaptığımız müracaatlara bize genel sekreterler cevap verdi. Hâlbuki biz bu cevabın TFF Yönetim Kurulu tarafından verilmesini nezaket icabı beklerdik.
Ne yazık ki hem Tahkim Kurulu hem de TFF bize genel sekreterler aracılığı ile cevap verdiler. Bu çok hoş olmadı. Bunu yanlış buluyorum ve ayıplıyorum.” dedi.

Bu İşin Üzerini Kimse Örtemez

Nevzat Şakar Trabzonspor taraftarlarına şike konusunda Trabzonspor’un haklarının teslimi konusunda rahat olmaları gerektiğini ifade ederken bu işin peşini asla bırakmayacaklarını söyledi.
Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Nevzat Şakar, “Taraftarlarımız rahat olsunlar hiçbir zaman bunun üstünü kimse örtemez. Sonuna kadar davamızın takipçisi olacağız.
Yargı kararını verdi şimdi son mercii olan Yargıtay’ın kararını bekliyoruz. O da kararı verdikten sonra gerekli şeyleri yapacağız. Bu işin takipçisi olacağız.” diyerek  sözlerini sürdürdü.

1461 Trabzon, Trabzonspor’a 3-5 Futbolcu Verecektir

Trabzonspor’un projelerinden bahseden Nevzat Şakar bu konuda yaptığı şu açıklamalarla kamuoyunu bilgilendirdi:
“HES projemiz çıktı. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok büyük miktarda yıllık gelir getirecek bir proje bu. Şu anda sonuna gelmiş durumdayız ve yakında ihalesi yapılacak. Bir yıl önce son dakikada kümede kalan 1461 Trabzon’u PTT 1. Lig’e çıkardık ve orada şu anda liderler.
Çok iyi bir kadro yapıları var. 1-2 yıl içerisinde oradan kaliteli 3-5 futbolcuyu A Takıma kazandıracağımızı düşünüyorum. Bu bizim için çok büyük bir zenginlik. Giray Bulak’ı transferlerle ilgili olarak araştırma-izleme komitesinin başına getirdik ve orada başarılı olacağına inanıyoruz.”
1461 Trabzon’dan Trabzonspor’un karşılık alıp almadığının sorulması üzerine Nevzat Şakar , ”1461 Trabzon’dan beklediğimiz karşılığı aldık. Bunun göstergesi olarak da çok güçlü bir takım yaptık.
Bu takım bu yıl Süper Lig’e çıkmaya aday bir takım ama bizim esas gayemiz A takıma oyuncu yetiştirmek. O konuda da orada çok kaliteli ve genç oyuncularımız var.” dedi.

Şükrü Saraçoğlu’na Gideceğiz

Son olarak Fenerbahçe ile oynanacak olan maça yönetim olarak gidip gitmeyecekleri sorulan Nevzat Şakar , “Şu anda Fenerbahçe maçına yönetim olarak gitmemek gibi bir kararımız yok.
Diğer maçlara nasıl gidiyorsak Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’na da aynı şekilde gideceğiz, maçı izleyip döneceğiz. Biz spor yöneticileriyiz, medeni insanlarız gerekli olan şeyleri yaparız” cevabını verdi.