Trabzonspor’da kalıp kalmayacağı merak konusu olan Burak Yılmaz, geleceği hakkındaki yol haritası yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Trabzonspor yönetimine futbol yaşantısını Avrupa’da sürdürmek istediğini ileten golcü oyuncu Antalya'ya ailesinin yanına giderken, bordo-mavili yönetim ise kafası karışık olan golcü oyuncu ile son kez bir araya gelmek için ailesiyle yapacağı görüşmeyi bekliyor.

Daha önceki açıklamalarında oğlunun Trabzonspor’da kalması gerektiği yönünde fikir beyan eden baba Fikret Yılmaz da bordo-mavili yönetimin son kozu. Golcü oyuncu için transferi hakkında ailesinin vereceği karar büyük önem taşıyor. Bordo-mavili takımın Burak Yılmaz’a sahip çıktığını her fırsatta dile getiren baba Yılmaz, golcü oyuncunun Trabzonspor’da kalmasından yana tavır koyacağı ancak son kararı yine Burak’a bırakacağı belirtildi. Burak'ın ailesi ile yapacağı görüşmeye göre tekrar Trabzonspor yönetimi ile masaya oturup oturmayacağı netlik kazanacak.

ŞAKAR: "“HER ŞEY BURAK YILMAZ’IN ELİNDE”
Sözleşmesinde '5 Milyon Euro’ya serbest kalır' maddesi bulunması nedeniyle her şeyin golcü oyuncunun elinde olduğunu yineleyen Nevzat Şakar, “Her şey Burak Yılmaz’ın elinde, yönetim kuruluna Avrupa‘da oynama isteğini iletti. Daha sonra özlem gidermek için ailesinin yanına gitti. Duruma göre oyuncuyla tekrar bir araya gelebiliriz veya gelmeyebiliriz de her şey Burak’a bağlı” diye konuştu
Trabzonspor’un büyük bir camia olduğunu belirten Şakar, “Trabzonspor büyük bir camiadır. Burak Yılmaz ayrılırsa yerine bir isim elbette takıma dahi edilir ama biz oyuncumuzun bizimle kalmasını istiyoruz. Karar kendisinin” dedi

Teknik Direktör Şenol Güneş’in yardımcısı Ünal Karaman’ın takımdan ayrılacağı yönünde yönetim kuruluna bir şey iletmediğini belirten Şakar, “Teknik kadro hakkındaki kararlar tamemen Şenol Güneş’e aittir. O kiminle çalışmak isterse onunla devam eder veya etmez. Karar onundur. Yönetim kurulu olarak tüm yetkiyi ona verdik. Ünal Karaman bize gideceği yönünde bir şey söylemedi” ifadesini kullandı.

TRABZONSPOR’DA CENK TOSUN HAREKATI
Trabzonspor yönetimi teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-mavili yönetim, Burak Yılmaz’ın yurt dışına transferi söz konusu olan Burak’ın yerine düşündüğü Gaziantepspor’un gurbetçi golcüsü Cenk Tosun için girişimlere başladı. Bordo-mavili yöneticiler, Cenk Tosun için kırmızı siyahlıların yönetiminin kapısını çalarken Gaziantepspor Yönetimi'nin, Dany ve Cenk Tosun için istediği bonservis bedeli yüksek bulundu.

Trabzonspor’a transferi ile ilgili soruları yanıtlayan Cenk Tosun ise bordo-mavili kulübe seve seve gelebileceğini belirterek, “Trabzonspor gibi büyük bir camiada oynamak isterim. Benim bir sorunum yok. İki kulüp anlaşırsa benden yana bir sorun olmaz” dedi.