Trabzonspor'un Mali Genel Kurulu'nda Nuri Albayrak yönetiminin iadeyi itibari ile Şamil Ekinci'nin Onursal Başkan ilan edilmesi konusunda Genel Kurul gündemine önerge ile gündem maddesi konulması ile ilgili beklenti boşa çıktı.

Divan Başkanı mevcut Genel Kurul gündemine, Genel Kurul'a katılanların yüzde 10'unun imzası ile ilave edilecek bir önerge olmadığını açıkladı.
Genel Kurulun dilek temenniler bölümünden önce Metin Atasoy ve arkadaşları bir önerge vererek Nuri Albayrak'ın iadei itibarının onanmasını istedi.
Divan Başkanı İlhami Algan, tüzükte ve yasalarda böyle bir önergenin oylanamayacağını belirterek önergeyi işleme koymadı.
Ancak Algan, Nuri Albayrak ve yönetiminin zaten aklandığını açıkladı. Kanuni her hangi bir soruşturmanını olmadığını belirtti. Hatta, o dönemin yöneticilerinin süreç içerisinde yönetimlerde görev alarak bir anlamda iadei itibar iradesinin ortaya konduğunu belirtti.
Ardından Divan Başkanı Ai Özbak'ın tutanaklara geçmesini istediği talebi okundu. Bu talepte Nuri Albayrak yönetiminin ibra edilmemesi olayının kulübe zarar verdiği belirtildi. Uzun metin Genel Kurul üyelerine okundu. Ardından bu metnin Divan tutanaklarına geçildi.
Böylelikle Albayrak döneminin kara lekesi de silinmiş oldu.

ilk açıklama 61saat'e..
Nuri Albayrak, bugün ki Genel Kurul tutanaklarında iade-i itibarının verildiğine dair kararın işlenmesinden sonra bu haberi ilk 61saat.com'dan duydu.
Albayrak, olayı şöyle değerlendirdi: "Benim için bu tür hadiselerin önemi yok. Ben vicdanen ve Allah katında da Trabzonspor ile ilgili bütün faaliyetlerimde rahatım ve aklanmışım. Arkadaşların tamamen iradem dışında yapmış olukları bu girişim Genel Kurul sürecinin takdiri. Ama bir kere daha söylüyorum, böyle şeylere ihtiyacım yok"