İngiltere Premier League’de Liverpool forması giyen milli futbolcu Nuri Şahin, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Nuri Şahin’in www.fifa.com’da yer alan röportajı Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinde de yayımlandı.

Türk futbolunun dünyada şu an hangi noktada olduğu konusundaki düşünceleri sorulan Nuri, milli takımın son iki büyük turnuvaya katılamadığını hatırlatarak, ”Maalesef (A) Milli Takımımız son iki büyük turnuvada yoktu. 2010 Dünya Kupası ile Polonya ve Ukrayna’da düzenlenen EURO 2012. Bu biraz geriye gidiş anlamına geldi. Özellikle 2002 FIFA Dünya Kupası’nda 3. olan ve EURO 2008’de yarı final oynayan bir ülke için. Fakat bu kabul etmemiz gereken bir durum ve geleceğe de umutla bakmalıyız” ifadelerini kullandı.

Olumlu bakış açısının nereden kaynaklandığı sorulan milli futbolcu, yeni bir teknik direktörleri olduğunu ve onun oyun felsefesini öğrendiklerini belirterek ”Eski gücümüze döneceğiz. Ama unutmamız gereken bir şey var; uluslararası futbolda artık zayıf takım yok. En üst seviyede 3-4 takım var, ama sonrası birbirine çok yakın. Bu da etkiliyor” dedi.

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın takıma getirdiği en büyük değişimin ne olduğu sorusu üzerine, Avcı’nın genç futbolcuları çok iyi tanıdığını kaydeden Nuri, ”Bence hepimiz ondan öğreniyoruz. Tüm takımı tanıyor, zira bazı oyuncularla genç takımlarda çalışmıştı. Ülkede genç oyuncuları ondan daha iyi tanıyan bir kişi yok. Avantajı, tüm oyuncuların güçlü ve zayıf yanlarını bilmesi” diye konuştu.

Brezilya’da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’nda neleri başarabilecekleri sorusuna da milli futbolcu, ”İlk hedefimiz elbette turnuvaya katılmak. İyi başladık sayılır ve maçlara güvenle çıkıyoruz. Hollanda’ya 2-0 kaybettikten sonra Estonya’yı 3-0 mağlup ettik. Ama rakiplerimizi küçümseme hatasına düşmemeliyiz” şeklinde cevap verdi.

20 Yaş Altı Dünya Kupası

Milli futbolcu, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası organizasyonuyla ilgili soruları da yanıtladı.

Dünyanın gözünün Türkiye’de olacağını ifade eden Nuri, herkesin büyük bir istek ve heyecanla bu turnuvaya hazırlandığını anlatarak, ”Türkiye’nin büyük bir turnuva organize edebileceğini kanıtlayacağı büyük bir fırsat. Futbol, Türkiye’de günlük hayatta büyük rol oynuyor, belki de en büyük rolü. Futbolun konuşulmadığı bir gün geçmez Türkiye’de. Biz çok tutkuluyuzdur. Dört gözle turnuvayı bekliyorum ve vatandaşlarımızın bu turnuvadan çok keyif alacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bir genç oyuncu için uluslararası bir turnuvada oynamanın paha biçilmez bir fırsat olduğunu dile getiren Nuri, şunları kaydetti: ”Bu tip turnuvalar profesyonel futbola ilk adımdır. Televizyonda ilk kez görünürsünüz, çoğu zaman ve evinize döndüğünüzde güven dolu olursunuz. Zira kendinizi dünyanın en iyilerine karşı test etmişsinizdir. Peru’da 2005 yılında düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nda mükemmel hatıralarım var. Benim için mükemmel bir tanıtımdı ve çok eğlenmiştim. Bu turnuva benim sonraki adımlarımı kolaylaştırdı ve iyi bir futbolcu olmamda büyük yardımı dokundu.”

Türkiye’nin bu büyük organizasyonda neler yapabileceğiyle ilgili olarak da milli futbolcu, ”Açıkçası takımı o kadar iyi tanımıyorum, ama genel olarak Türk takımları finallere kaldıklarında hep ileri seviyelere giderler. Bu nedenle arkadaşlarımızın büyük bir etki yaratacaklarına eminim. İyi hazırlanacaklardır ve her maçlarında tüm ulus arkalarında olacak. Bu şartlar altında kupayı kazanmanın olasılıklar dahilinde olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Gelecekle ilgili kişisel hedefiyle ilgili olarak da Nuri, ”Öncelikle Liverpool’da iyi bir sezon geçirmek ve oynayabildiğim kadar maç oynamak istiyorum. Yakın zamanda bir sakatlığın sizi nasıl geri götürebileceğini gördüm. Elbette Türkiye’nin ilk 11’inde olmak istiyorum. Bu ana hedefim ve bu hedefe de yaklaştığımı düşünüyorum” şeklinde görüşlerini aktardı.